Slovenec v glavnem žrebu

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Teniški igralec Blaž Rola se je prebil na glavni turnir odprtega prvenstva Francije v Parizu.
Oglej si celoten članek

Osemindvajsetletni Blaž Rola, ki je trenutno na 188. mestu na lestvici ATP, je v tretjem krogu kvalifikacij po uri in 16 minutah premagal Kolumbijca Daniela Galána s 6:3 in 6:2.

ATP V Umagu tudi Ivanišević in Rafter

Rola je v prvem krogu kvalifikacij premagal enajstopostavljenega Avstrijca Dennisa Novaka s 6:2 in 6:3, v drugem pa Ekvadorca Roberta Quiroza s 6:2 in 6:3.

Rola, nosilec odličja zlatega leska na sredozemskih iger v turškem Mersinu 2013 v posamični konkurenci in v dvojicah, se je šestič v svoji karieri prebil na enega od turnirjev za grand slam.

Najboljše izide je dosegel v letu 2014, ko se je v avstralskem Melbournu in Wimbledonu prebil v drugi krog. Tega leta je v New Yorku nastopil v prvem krogu, prav tako leto dni kasneje na OP Avstralije in v Wimbledonu.

OP Francije "Kralj peska" lahko prepreči Đokovićev zgodovinski dosežek

Na glavni tunir je bil neposredno uvrščen Aljaž Bedene, ki se bo v prvem krogu pomeril s Hrvatom Borno Ćorićem. Na dosedanjih treh dvobojih je Slovenec vpisal eno zmago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.