Šport
55 ogledov

Slovenec v glavnem žrebu

Blaž Rola Reševalni pas/Twitter
Teniški igralec Blaž Rola se je prebil na glavni turnir odprtega prvenstva Francije v Parizu.

Osemindvajsetletni Blaž Rola, ki je trenutno na 188. mestu na lestvici ATP, je v tretjem krogu kvalifikacij po uri in 16 minutah premagal Kolumbijca Daniela Galána s 6:3 in 6:2.

ATP Umag ATP Šport V Umagu tudi Ivanišević in Rafter

Rola je v prvem krogu kvalifikacij premagal enajstopostavljenega Avstrijca Dennisa Novaka s 6:2 in 6:3, v drugem pa Ekvadorca Roberta Quiroza s 6:2 in 6:3.

Rola, nosilec odličja zlatega leska na sredozemskih iger v turškem Mersinu 2013 v posamični konkurenci in v dvojicah, se je šestič v svoji karieri prebil na enega od turnirjev za grand slam.

Najboljše izide je dosegel v letu 2014, ko se je v avstralskem Melbournu in Wimbledonu prebil v drugi krog. Tega leta je v New Yorku nastopil v prvem krogu, prav tako leto dni kasneje na OP Avstralije in v Wimbledonu.

rafael nadal novak đokovićem OP Francije Šport "Kralj peska" lahko prepreči Đokovićev zgodovinski dosežek

Na glavni tunir je bil neposredno uvrščen Aljaž Bedene, ki se bo v prvem krogu pomeril s Hrvatom Borno Ćorićem. Na dosedanjih treh dvobojih je Slovenec vpisal eno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.