Slovenija bo dobila hram slavnih športnikov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je na redni letni skupščini društva v Ljubljani potrdilo ustanovitev Hrama slavnih slovenskih športnikov, ki bo v dvorani Stožice zaživel letos. To najpomembnejšo točko dnevnega reda je storilo na mednarodni dan muzejev.
Oglej si celoten članek

DŠNS želi v trajnem nacionalnem spominu ohraniti najboljše slovenske športnike, ki so se z izjemnimi dosežki izkazali v mednarodnem merilu. Na ta način bodo ohranili rekvizite in druge športne predmete, s katerimi so bili povezani športniki. Ohranili bodo tudi športno-zgodovinske dogodke, ki bodo v narodovem spominu ostali živi tudi z utrinki že upokojenih novinarskih in fotografskih kolegov ter drugih, ki spremljajo športno dogajanje.

Za to naj bi sicer skrbel Muzej športa, ki pa je kadrovsko in finančno tako podhranjen, da med drugim nima niti enega kustosa in je v neustreznih ter izjemno majhnih prostorih v slovenski prestolnici. DŠNS želi s to pobudo bistveno oživiti tudi dejavnost tega muzeja.

Leon Štukelj in Miroslav Cerar sta bila kot prva umeščena v Hram slavnih slovenskih športnikov na lanski prireditvi Športnik leta. DŠNS je prireditev v samostojni Sloveniji pripravilo 21., skupaj pa že 44.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.