Šport
5 ogledov

Slovenija bo dobila hram slavnih športnikov

navijači stožice slovenija japonska hokejska reprezentanca hokej Saša Despot
Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je na redni letni skupščini društva v Ljubljani potrdilo ustanovitev Hrama slavnih slovenskih športnikov, ki bo v dvorani Stožice zaživel letos. To najpomembnejšo točko dnevnega reda je storilo na mednarodni dan muzejev.

DŠNS želi v trajnem nacionalnem spominu ohraniti najboljše slovenske športnike, ki so se z izjemnimi dosežki izkazali v mednarodnem merilu. Na ta način bodo ohranili rekvizite in druge športne predmete, s katerimi so bili povezani športniki. Ohranili bodo tudi športno-zgodovinske dogodke, ki bodo v narodovem spominu ostali živi tudi z utrinki že upokojenih novinarskih in fotografskih kolegov ter drugih, ki spremljajo športno dogajanje.

Za to naj bi sicer skrbel Muzej športa, ki pa je kadrovsko in finančno tako podhranjen, da med drugim nima niti enega kustosa in je v neustreznih ter izjemno majhnih prostorih v slovenski prestolnici. DŠNS želi s to pobudo bistveno oživiti tudi dejavnost tega muzeja.

Leon Štukelj in Miroslav Cerar sta bila kot prva umeščena v Hram slavnih slovenskih športnikov na lanski prireditvi Športnik leta. DŠNS je prireditev v samostojni Sloveniji pripravilo 21., skupaj pa že 44.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.