"Slovenija 'nima šans' v finalu, sodnik nas je oškodoval."

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska
Velikan poljske odbojke napoveduje, da Slovenija v finalu evropskega prvenstva ne bo imela nobenih možnosti proti Franciji.
Oglej si celoten članek

Daniel Pliński, nekdanji poljski reprezenant, ki je z odbojkarsko velesilo osvojil naslov svetovnega podprvaka (2006) in evropskega prvaka (2009), je prepričan, da je bil razplet tekme v Stožicah, kjer je Slovenija s 3:1 v nizih premagala Poljsko, posledica sodniške napake v prvem nizu.

Fotogalerija Ste bili tudi vi del spektakla na tribunah?

Poljaki so v uvodnem nizu vodili z 20:17, Slovenci pa naj bi si v naslednjem napadu privoščili štiri dotike. Po hudi protestih igralcev in poljskega selektorja Vitala Heynena je hrvaški sodnik Milan Rajković odločil, da je bil dotik Dejana Vinčiča blok, tako da je točka pripadla Sloveniji.

Kapetan "Težko opišem, koliko nam pomeni takšna podpora."

"Rezultat tekme je bil po mojem posledica prvega niza. Škoda, da je sodnik naredil takšno napako. Pri rezultatu 20:17 v našo korist so imeli Slovenci štiri dotike," je povedal Pliński in dodal, da bomo v Parizu gledali ponovitev finala iz leta 2015, v katerem pa v vlogi velikega favorita vidi francosko reprezetanco. 

Foto: Epa daniel plinski

"Nobenega dvoma ni, da bomo za bron igrali s Srbi. Francija igra predobro. Francozi so prvi favorit za zlago, zlahka bodo osvojili prvenstva. Slovenija bo srebrna, mi bomo osvojili bron," je napovedal.

Brez spremljave Kurja polt! To je epski prizor, o katerem govori cela Evropa

Slovenska reprezentanca je v skupinskem delu zabeležila dva poraza, Pliński pa je prepričan, da bomo v nedeljo priča še tretjemu. "Slovenci so imeli na tem prvenstvu vpone in padce. To jim je pomagalo. Mi smo se šele v polfinalu prvič znašli v situaciji, ko smo morali loviti zaostanek. Prej nismo imeli priložnosti, da bi se reševali iz težkega položaja. Za razliko od Slovencev. Izgubili so dve tekmi. Paradoksalno je, da bodo s tremi porazi osvojili srebro, mi bomo z enim porazom osvojili bron," je bil razočaran nekdanji vrhunski odbojkar.

Lovorika Slovenci so lahko prvi, ki bi jim to uspelo v 21. stoletju

Sodnik bi po mnenju športnega portala sport.pl tako pri izidu 20:17 za Poljsko moral dosoditi točko rdeče-belim zaradi četrtega udarca Slovenije, a jo je namesto tega domači izbrani vrsti. Ta točka bi lahko bila usodna, saj bi drugačen potek prvega niza po mnenju poljskih igralcev vodil v drugačen končni rezultat, dodaja portal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 10:41 28. September 2019.

    Še najslabša ciganska vedeževalka boljše napoveduje prihodnost. Šalabajzer!

  • 22:00 27. September 2019.

    Rđavom kurcu i dlaka smeta! V kolikor bi bili tako superiorni so imeli po prvem setu še tri naslednje da …

  • 18:47 27. September 2019.

    Tipicen Poljski primitiven aroganten Poljak.Poljaki niso bili nikoli kaj prida v sportu glede na Velikost drzave.So pa zelo NESRAMEN,PRIMITIVEN IN …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.