Slovenija brez Domna Prevca

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener slovenske reprezentance Goran Janus v ekipo za prihajajoče SP v poletih ni uvrstil Domna Prevca.
Oglej si celoten članek

Avstrijski Tauplitz bo od 15. d 17. januarja gostil svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.

Slovenske barve bodo poleg vodilnega v skupnem seštevku za svetovni pokal Petra Prevca zastopali Jurij Tepeš, Anže Lanišek, Andraž Pograjc in nekdanji svetovni prvak v Vikersundu Robert Kranjec (2012).

Šestnajstletni Domen Prevc bo moral na svoj debitantski nastop na SP v poletih še nekoliko počakati.
Foto: EPA severin freund Branilec naslova na Kulmu bo najbližji zasledovalec slovenskega šampiona Severin Freund, ki se mu bodo pridružili Richard Freitag, Andreas Wellinger, Andreas Wank in Stephan Leyhe.

''Na Kulm me vežejo lepi spomini, tako da se veselim prvenstva. Nisem vajen, da nastopam v vlogi branilca naslova. To mi ne bo prineslo bonus točk, vendar je lepa izkušnja v mojem življenju. Moji skoki so bili v zadnjem času dobri, a poleti so nekaj posebnega, tako da ne bi bilo pametno napovedovati. Prav tako bo zanimivo videti, če bom po tem koncu tedna še rekorder skakalnice,'' je povedal Freund.

''Pričakujemo zelo zanimivo in izenačeno tekmovanje, saj so predstavniki Slovenije, Norveške in Avstrije zelo močni, kot smo lahko videli v Willingenu. To velja tako za posamično kot ekipno tekmo. Seveda se želimo udeležiti podelitvene slovesnosti na obeh tekmah, to je naš cilj,'' pa je dodal trener nemške reprezentance Werner Schuster.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.