Slovenija ima finalistko!

Foto: Epa polona hercog
Najboljša slovenska teniška igralka se je prvič po letu 2012 uvrstila v finale WTA turnirja.
Oglej si celoten članek

Polona Hercog, 75. igralka sveta, se je uvrstila v finale turnirja serije WTA International v Istanbulu z nagradnim skladom 204.820 evrov. 27-letnica je v polfinalu s 6:4 in 6:2 premagala Grkinjo Mario Sakkari, 48. igralko sveta, ki do danes v Turčiji še ni izgubila niza.

"Tekmo sem začela zelo agresivno. Izkoriščala sem vse priložnosti, predvsem na forehandu, ki je moj primarni udarec. Nasprotnico sem stiskala v vseh trenutkih, mogoče tu in tam kakšna neizkoriščena priložnost. Taktično sem se dobro pripravila in izkoriščala sem vse aspekte svoje igre," je povedala Hercogova.

"Občutek, da sem ponovno v finalu, je fenomenalen. Tudi samozavest se s tem definitivno dviguje. Grem pa korak za korakom, trenutno mi je predvsem pomembno, da igram dober tenis. S svojo igro sem zelo zadovoljna, to mi pa daje še dodaten zagon za naslednje tekme in za preostanek sezone," je dodala Mariborčanka.

Hercogova se je v finale WTA turnirja uvrstila prvič po šestih letih in petič v njeni karieri. Doslej je osvojila dve turnirski lovoriki (2-2), obe v švedskem Bastadu (2011, 2012).

Mariborčanka je vseh pet finalov dosegla na peščeni podlagi.

V finalu bo igrala proti 32-letni Francozinji Pauline Parmentier, 122. na svetu, ki je v drugem polfinalu premagala Romunko Irino Begu s 6:3 in 6:4.

Foto: Epa polona hercog

Hercogova je na poti do finala izločila tudi drugo nosilko turnirja Rusinjo Svetlano Kuznjecovo, dvakratno zmagovalko turnirjev za grand slam.

Slovenka si je že uvrstitvijo v finale zagotovila najmanj 21.400 ameriških dolarjev denarne nagrade in 180 točk za lestvico WTA.

Zmagovalka bo bogatejša za 43.000 dolarjev, prejela pa bo 280 točk za računalniško teniško lestvico.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.