Slovenija in Poljska prevzeli izvedbo svetovnega prvenstva

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) naj bi menjavo prizorišča uradno potrdila danes popoldne.
Oglej si celoten članek

Poljska in slovenska vlada sta prek Twitterja danes sočasno potrdili, da bo odbojkarsko svetovno prvenstvo letos, potem ko so Rusiji pri mednarodni zvezi FIVB zaradi agresije nad Ukrajino odvzeli organizacijo tekmovanja konec poletja, potekalo na Poljskem in v Sloveniji.

Pri FIVB za zdaj novice še niso potrdili, poljski minister za šport Kamil Bortniczuk pa je sporočil, da bo Poljska glavni organizator prvenstva.

Po velikem preobratu Zgodovinski uspeh slovenskega odbojkarskega "malčka"

Foto: Epa slovenski odbojkarji "Poljska in Slovenija bosta gostili letošnje svetovno prvenstvo v odbojki za moške! Takšne informacije so na novinarski konferenci posredovali premier Mateusz Morawiecki, predsednik slovenske vlade Janez Janša, minister za šport Kamil Bortniczuk in predsednik poljske odbojkarske zveze Sebastian Swiderski!" so prek Twitterja sporočili na poljskem ministrstvu za šport, minister Bortniczuk pa je dodal, da so Poljaki glavni organizatorji.

"Na Poljskem bosta dve tekmi osmine finala, dve četrtfinalni tekmi, oba polfinala, tekma za tretje mesto in finale," je tvitnil Bortniczuk.

Koliko skupin bo gostila Slovenija in kakšen je natančen termin, za zdaj še ni znano. Kot so za STA potrdili pri Odbojkarski zvezi Slovenije, bodo pri FIVB uradno novico sporočili popoldan, ko bo več podrobnosti lahko predstavila tudi slovenska zveza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.