Slovenija izgubila enega ključnih igralcev

Foto: Profimedia Slovenija EuroBasket 2017
Slovensko košarkarsko reprezentanco je doletel nov udarec.
Oglej si celoten članek

Slovenske košarkarje, aktualne evropske prvake, v četrtek in nedeljo čakata peta in šesta kvalifikacijska tekma za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2019 na Kitajskem.

Varovance Rada Trifunovića, ki imajo po štirih tekmah na računu dve zmagi in pravo toliko porazov (6 točk), v četrtek čaka obračun s Španijo, v nedeljo pa s Črno goro.

Selektor ne bo mogel računati na glavna akterja slovenske košarkarske pravljice - Gorana Dragića, ki je po osvojeni zlati medalji oznanil reprezentančno slovo, in Luko Dončića, ki bo reprezentančno akcijo izpustil na željo novega delodajalca Dallas Mavericks.

Razočaranje V Dallasu odločili v Dončićevem imenu

Slovence je dan pred prvim testom v Stožicah doletel še en udarec, saj bo na obeh prihajajočih tekmah manjkal eden izmed nosilcev igre, center Gašper Vidmar.

"Po pregledu pri zdravniški službi Košarkarske zveze Slovenije je postalo jasno, da bo moral tekmi proti Španiji in Črni gori izpustiti Gašper Vidmar. Robustni center, ki je na novembrski tekmi proti Španiji dosegel 24 točk, bo v prihodnjih dneh prestal artroskopijo in takoj začel z rehabilitacijo. Operacijski poseg je nujen za normalno nadaljevanje kariere 210 centimetrov visokega centra," je v sporočilu za javnost zapisala Košarkarska zveza Slovenije (KZS).

Foto: Profimedia Gašper Vidmar

Vidmar naj bi okreval približno mesec dni, kapetanski trak pa bo za prihajajoči tekmi prevzel Klemen Prepelič.

Slovenija je po štirih tekmah (2-2) na drugem mestu lestvice in ima dve točki zaostanka za vodilno Španijo, ki v tem kvalifikacijskem ciklusu še ne pozna poraza (4-0).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:13 27. Junij 2018.

    A nimate moderatorjev, da ta nategunski gnoj tipa Layla BRIŠE oziroma BLOKIRA? Iz Marsa se vidi, da je tekst Google …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.