Slovenija klonila proti svetovnim podprvakom

Foto: Anže Petkovšek košarka Foto: Anže Petkovšek košarka Foto: Anže Petkovšek košarka Foto: Anže Petkovšek košarka Foto: Anže Petkovšek košarka Foto: Anže Petkovšek košarka Foto: Anže Petkovšek košarka Foto: Anže Petkovšek košarka
Na predzadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom se je Slovenija pomerila s Srbijo in izgubila s 70:79.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji so pred dvobojem s Srbijo odigrali tri tekme na Pokalu Adecco v Kopru, kjer so premagali Ukrajino, Finsko in Italijo. Že zlasti zmaga nad slednjo je dvignila samozavest v četi Jureta Zdovca, ki pa je tokrat naletela še na močnejšega tekmeca.

Srbi so v uvodnih minutah za razliko od prejšnjih tekmecev Slovencev zlahka prihajali do košev v napadu, povedli so z 10:5. Kasneje so gostitelji nekako uspeli držati korak s tekmeci, slabo minuto in pol do konca prve četrtine pa je bil po trojki Klemna Prepeliča na semaforju izpisan rezultat 17:20. Kasneje je Jaka Blažič znižal izid še na 20:22, isti igralec pa je ob istem rezultatu v zadnji sekundi prvega dela še zgrešil met s sredine igrišča.

Druga četrtina se je začela s štirimi zaporednimi točkami Srbov, nato pa je zadel v pripravljalnem obdobju zelo razpoloženi Uroš Slokar. Ta je takoj zatem odšepal s parketa. Prepelič je nato prispeval štiri točke za zaostanek s 26:28, po lepi akciji in košu Zorana Dragića pa so gostje vodili za točko (28:29). A tu se je slovenska igra v napadu zaustavila, gostje pa so hitro povečali razliko, tudi ob nekoliko slabši obrambi domačih (28:40). Mitja Nikolič je nato zadel met za tri točke, šest sekund pred zadnjim piskom sirene v prvem polčasu pa je pod koš tekmeca potegnil Blažič in zadel za 33:40. Slovenci so v prvih dvajset minutah izgubili kar 11 žog.

Dragić je na začetku tretje četrtine zadel trojko, Jaka Klobučar pa dva prosta meta za 37:40. Isti igralec je bil uspešen še za 44:45, Slovenci, ki so popravili svojo obrambo, pa so nato imeli še napad za prvo vodstvo na tekmi. Do njega ni prišlo, je pa Alen Omić po asistenci Zokija zadel za 47:47. A Srbi so po zalugi Nemanje Bjelice znova ušli na pet točk, v zadnjem napadu četrtine pa je zadel še Nemanja Nedović.

Z delnim izidom 5:0 za Srbijo se je nato začel zadnji del igre (49:61). Kasneje se je slovenska ekipa dvakrat približala na osem točk zaostanka, za minus šest pa je dve minuti do konca poskrbel Omić. V dokaj uspešnem lovu se je z dvema trojkama, blokado in ukradeno žogo izkazal Dragić. V zadnjo minuto se je vstopilo z rezultatom 69:74, nato pa je odločilno trojko zadel Miloš Teodosić, ki je pred tem zabeležil le eno točko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.