Šport > Košarka
49 ogledov

Slovenija klonila proti svetovnim podprvakom

košarka SLO-AUS
1/8
Saša Despot
Na predzadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom se je Slovenija pomerila s Srbijo in izgubila s 70:79.

Slovenski košarkarji so pred dvobojem s Srbijo odigrali tri tekme na Pokalu Adecco v Kopru, kjer so premagali Ukrajino, Finsko in Italijo. Že zlasti zmaga nad slednjo je dvignila samozavest v četi Jureta Zdovca, ki pa je tokrat naletela še na močnejšega tekmeca.

Srbi so v uvodnih minutah za razliko od prejšnjih tekmecev Slovencev zlahka prihajali do košev v napadu, povedli so z 10:5. Kasneje so gostitelji nekako uspeli držati korak s tekmeci, slabo minuto in pol do konca prve četrtine pa je bil po trojki Klemna Prepeliča na semaforju izpisan rezultat 17:20. Kasneje je Jaka Blažič znižal izid še na 20:22, isti igralec pa je ob istem rezultatu v zadnji sekundi prvega dela še zgrešil met s sredine igrišča.

Druga četrtina se je začela s štirimi zaporednimi točkami Srbov, nato pa je zadel v pripravljalnem obdobju zelo razpoloženi Uroš Slokar. Ta je takoj zatem odšepal s parketa. Prepelič je nato prispeval štiri točke za zaostanek s 26:28, po lepi akciji in košu Zorana Dragića pa so gostje vodili za točko (28:29). A tu se je slovenska igra v napadu zaustavila, gostje pa so hitro povečali razliko, tudi ob nekoliko slabši obrambi domačih (28:40). Mitja Nikolič je nato zadel met za tri točke, šest sekund pred zadnjim piskom sirene v prvem polčasu pa je pod koš tekmeca potegnil Blažič in zadel za 33:40. Slovenci so v prvih dvajset minutah izgubili kar 11 žog.

Dragić je na začetku tretje četrtine zadel trojko, Jaka Klobučar pa dva prosta meta za 37:40. Isti igralec je bil uspešen še za 44:45, Slovenci, ki so popravili svojo obrambo, pa so nato imeli še napad za prvo vodstvo na tekmi. Do njega ni prišlo, je pa Alen Omić po asistenci Zokija zadel za 47:47. A Srbi so po zalugi Nemanje Bjelice znova ušli na pet točk, v zadnjem napadu četrtine pa je zadel še Nemanja Nedović.

Z delnim izidom 5:0 za Srbijo se je nato začel zadnji del igre (49:61). Kasneje se je slovenska ekipa dvakrat približala na osem točk zaostanka, za minus šest pa je dve minuti do konca poskrbel Omić. V dokaj uspešnem lovu se je z dvema trojkama, blokado in ukradeno žogo izkazal Dragić. V zadnjo minuto se je vstopilo z rezultatom 69:74, nato pa je odločilno trojko zadel Miloš Teodosić, ki je pred tem zabeležil le eno točko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.