Šport > Košarka
69 ogledov

Zdovc noče, da poslušajo njegove kletvice

košarka Slovenija Saša Despot
Po zmagah proti Ukrajini in Finski čaka danes varovance Jureta Zdovca še zadnji obračun Pokala Adecco v Kopru. Nasproti jim bodo stali favorizirani Italijani, tribune dvorane Bonifika pa naj bi bile nabito polne.

"Celotno dogajanje je bilo povsem nasprotno od mojih pričakovanj. Ukrajinci so ugnali Italijane in s tem dokazali, da vendarle niso tako slabi, kot smo mogoče mislili. Finci so bili za razred slabši od nas, v naši igri pa se je poznalo, da so fantje odigrali povsem drugače kot proti Ukrajini. Očitno je sestanek po tisti tekmi obrodil sadove," je bil po včerajšnji suvereni predstavi proti Fincem (80:59) zadovoljen slovenski selektor Jure Zdovc.

"Vsi, ki se spoznate na košarko, ste videli, da smo bili proti Ukrajincem slabi. Tudi na tekmi s Finsko smo si privoščili veliko izgubljenih žog, kar pa smo nadoknadili z dobro obrambo. Delali smo slabe bloke in imeli kar nekaj težav pri organizaciji igri, ki zagotovo ni naša boljša stran. Je pa žoga precej boljše krožila, ponovno pa smo prejeli malo točk, kar je že nekakšna konstanta. Doslej nas nihče ni razbil. Veseli me, da smo tokrat drugo tekmo odigrali boljše, pravi pokazatelj pa bo tekma proti Italijanom," Zdovc nestrpno pričakuje nocojšnjo sosedsko bitko, za kateri gredo vstopnice za med.

"Italijani so v višjem kakovostnejšem razredu. Premorejo odlične košarkarje in igrajo malce specifično košarko. Malo pozornosti posvečajo igri po globini in veliko igrajo ena na ena. Po porazu z Ukrajinci bodo zagotovo zelo motivirani."

Slovenski selektor je za zaključek včerajšnjega druženja s sedmo silo pojasnil, zakaj je snemalce zaprosil, da ne snemajo njegovih minut odmora: "Če sem nervozen, lahko izrečem kakšno grdo besedo in menim, da ni primerno, da me gledalci poslušajo v takšnih trenutkih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.