Šport > Košarka
12 ogledov

Zdovc odslovil dva košarkarja

Zdovc Slovenija ZDA Mundobasket četrtfinale EPA
Slovenski selektor Jure Zdovc se je zahvalil za sodelovanje Mihi Laporniku in Luki Vončini ter pohvalil igro debitanta v članski zasedbi Bobana Tomića.

Slovenska košarkarka reprezentanca je na srečanju z Avstralijo zabeležila prvi poraz (51:66) na pripravljalnih tekmah za prihajajoče evropsko prvenstvo.

košarka SLO-AUS | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Selektor Jure Zdovc se je po drugi tekmi z Avstralci odločil za prvi rez v reprezentanci, katero zapuščata Miha Lapornik in Luka Vončina.

Zdovc je po tekmi priznal, da ima slovenska izbrana vrsta težave z organizacijo napada in pohvalil igro sicer rednega člana mlajših selekcij in debitanta v dresu članske reprezentance Bobana Tomića.

''Ni skrivnost, da imamo težave pri organizaciji napada,'' je povedal selektor in dodal: ''Boban je odigral zelo dobro, za moje pojme celo vrhunsko! Manjkala mu je le pika na i, da bi zadel odprt met, sicer pa je svojo vlogo opravil!''

Slovenska reprezentanca bo v četrtek odpotovala v Latvijo, kjer se bo pomerila z domačo in poljsko izbrano vrsto. Miha Zupan in Saša Zagorac bosta ostala doma in nadaljevala delo pod vodstvom Zdovčevega pomočnika Gašperja Potočnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.