Slovenija na četrto mesto

Foto: Žurnal24 Slovenci kljub beloruski invaziji niso prejeli gola.
V skupini F so bile odigrane tri tekme. Slovenija je z 1 : 0 premagala Belorusijo. Bolgarija je s 3 : 0 odpravila Luksemburg, Nizozemska pa komaj Albanijo.
Oglej si celoten članek
Slovenija je z drugo zaporedno zmago na lestvici napredovala za dve mesti (sedaj je četrta) in teoretično še vedno ostaja v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Zmaga nad Belorusijo je tretja v sklopu kvalifikacij in druga pod Kekovim vodstvom. Sloveniji se sicer po vsej verjetnosti ne bo uspelo uvrstiti na EP, so pa obeti za naslednji kvalifikacijski cikel za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki vsekakor dobre.

Na drugi tekmi je Bolgarija pred domačimi gledalci po pričakovanjih odpravila Luksemburg (3 : 0), ki z ničlo še naprej kraljuje na dnu lestvice. Bolgarija z novim trojčkom točk ostaja v boju za drugo mesto in neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Nizozemska je v gosteh iztržila težko zmago in pomembne tri točke, ki so jo zavihtele tik pod vrh lestvice. Z Romunijo, ki je v tem kolu počivala, imata enako število točk, a je slednja prva zaradi boljše razlike v golih.

Izidi tekem skupine G
Slovenija : Belorusija 1 : 0
Bolgarija : Luksemburg 3 : 0
Albanija : Nizozemska 0 : 1

Lestvica skupine G

1. Romunija 20
2. Nizozemska 20
3. Bolgarija 18
4. Slovenija 10
5. Belorusija 7
6. Albanija 7
7. Luksemburg 0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.