Šport > Nogomet
19 ogledov

Slovenija na četrto mesto

Slovenci kljub beloruski invaziji niso prejeli gola. Žurnal24 main
V skupini F so bile odigrane tri tekme. Slovenija je z 1 : 0 premagala Belorusijo. Bolgarija je s 3 : 0 odpravila Luksemburg, Nizozemska pa komaj Albanijo.
Slovenija je z drugo zaporedno zmago na lestvici napredovala za dve mesti (sedaj je četrta) in teoretično še vedno ostaja v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Zmaga nad Belorusijo je tretja v sklopu kvalifikacij in druga pod Kekovim vodstvom. Sloveniji se sicer po vsej verjetnosti ne bo uspelo uvrstiti na EP, so pa obeti za naslednji kvalifikacijski cikel za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki vsekakor dobre.

Na drugi tekmi je Bolgarija pred domačimi gledalci po pričakovanjih odpravila Luksemburg (3 : 0), ki z ničlo še naprej kraljuje na dnu lestvice. Bolgarija z novim trojčkom točk ostaja v boju za drugo mesto in neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Nizozemska je v gosteh iztržila težko zmago in pomembne tri točke, ki so jo zavihtele tik pod vrh lestvice. Z Romunijo, ki je v tem kolu počivala, imata enako število točk, a je slednja prva zaradi boljše razlike v golih.

Izidi tekem skupine G
Slovenija : Belorusija 1 : 0
Bolgarija : Luksemburg 3 : 0
Albanija : Nizozemska 0 : 1

Lestvica skupine G

1. Romunija 20
2. Nizozemska 20
3. Bolgarija 18
4. Slovenija 10
5. Belorusija 7
6. Albanija 7
7. Luksemburg 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.