Slovenija nemočna v Linzu

Foto: Žurnal24 Slovenska reprezentanca je tekmo izgubila v zadnjih 15 minutah. FOTO: Boštjan Ta
Slovenska rokometna reprezentanca je bila poražena na prvi tekmi turnirja v Avstriji. Boljši so bili gostitelji z rezultatom 33:31. Našo izbrano vrsto čakata v Linzu še obračuna proti Ukrajini ter Švici.
Oglej si celoten članek

Slovenski selektor Zvonimir Serdarušić je po pripravah na Rogli na mednarodni turnir v Linz odpeljal vseh 22 igralcev, na uvodni tekmi proti Avstrijcem pa je na tribuni pustil Uroša Zormana, Aleša Pajoviča, Miladina Kozlino, Boštjana Kavaša, Dušana Podpečana in Davida Razgorja. V domači reprezentanci je prav na tekmi proti Sloveniji krstno tekmo odigral Ribničan Mare Hojč, Slovenec z avstrijskim potnim listom.

Naša izbrana vrsta se je na prvi tekmi pripravljalnega turnirja v Linzu pomerila z gostitelji. Slovenija je bolje začela, toda v zaključku prvega polčasa zapravila del svoje prednosti in na odmor odšla s prednostjo "zgolj" štirih zadetkov (17:13).

V drugem polčasu se je zgodba še enkrat ponovila. Slovenija je vodila vse do 46. minute, nato pa nekoliko padla in Avstriji omogočila preobrat. Naši severni sosedje so na koncu slavili s 33:31. Kljub odsotnosti nekaterih igralcev v ekipi, si Slovenija ne bi smela privoščiti poraza proti objektivno slabšim Avstrijcem. V naši vrsti si pozitivne kritike zaslužita mogoče zgolj Vid Kavtičnik za zanesljivo izvajanje sedemmetrovk ter Renato Vugrinec.

Pripravljalni turnir v Linzu, Izida:

Avstrija : Slovenija 33:31 (13:17)
Mayer 7, Wilczynski 6 (2); Kavtičnik 7(6), Vugrinec 6

Ukrajina - Švica 28:29 (12:13)

Lestvica:
1. Avstrija 2
2. Švica  2
3. Ukrajina  0
4. Slovenija  0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.