Šport
5 ogledov

Slovenija nemočna v Linzu

Slovenska reprezentanca je tekmo izgubila v zadnjih 15 minutah. FOTO: Boštjan Ta Žurnal24 main
Slovenska rokometna reprezentanca je bila poražena na prvi tekmi turnirja v Avstriji. Boljši so bili gostitelji z rezultatom 33:31. Našo izbrano vrsto čakata v Linzu še obračuna proti Ukrajini ter Švici.

Slovenski selektor Zvonimir Serdarušić je po pripravah na Rogli na mednarodni turnir v Linz odpeljal vseh 22 igralcev, na uvodni tekmi proti Avstrijcem pa je na tribuni pustil Uroša Zormana, Aleša Pajoviča, Miladina Kozlino, Boštjana Kavaša, Dušana Podpečana in Davida Razgorja. V domači reprezentanci je prav na tekmi proti Sloveniji krstno tekmo odigral Ribničan Mare Hojč, Slovenec z avstrijskim potnim listom.

Naša izbrana vrsta se je na prvi tekmi pripravljalnega turnirja v Linzu pomerila z gostitelji. Slovenija je bolje začela, toda v zaključku prvega polčasa zapravila del svoje prednosti in na odmor odšla s prednostjo "zgolj" štirih zadetkov (17:13).

V drugem polčasu se je zgodba še enkrat ponovila. Slovenija je vodila vse do 46. minute, nato pa nekoliko padla in Avstriji omogočila preobrat. Naši severni sosedje so na koncu slavili s 33:31. Kljub odsotnosti nekaterih igralcev v ekipi, si Slovenija ne bi smela privoščiti poraza proti objektivno slabšim Avstrijcem. V naši vrsti si pozitivne kritike zaslužita mogoče zgolj Vid Kavtičnik za zanesljivo izvajanje sedemmetrovk ter Renato Vugrinec.

Pripravljalni turnir v Linzu, Izida:

Avstrija : Slovenija 33:31 (13:17)
Mayer 7, Wilczynski 6 (2); Kavtičnik 7(6), Vugrinec 6

Ukrajina - Švica 28:29 (12:13)

Lestvica:
1. Avstrija 2
2. Švica  2
3. Ukrajina  0
4. Slovenija  0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.