Slovenija osma po številu medalj

Foto: Epa
Foto: Epa
Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju je medalje osvojilo deset držav.
Oglej si celoten članek

Skupno je bilo v Åreju podeljenih 33 medalj na 11 tekmah - po pet v moški oziroma ženski konkurenci, en komplet odličij je bil rezerviran za ekipno preizkušnjo.

Med državami sta se na prvem mestu znašli Švica in Norveška, v obeh taborih so se razveselili po dveh zlatih ter po ene srebrne in bronaste medalje. Tretje mesto je pripadlo ZDA z dvema zlatima in dvema bronastima odličjema.

Slovenija se je zvrstila na osmo mesto z enim zlatom in enim srebrom, za katera sta zaslužna Ilka Štuhec oziroma Štefan Hadalin.

Največ medalj, kar osem, je sicer osvojila Avstrija, a je bila ob štirih srebrnih in treh bronastih med njimi le ena zlata. Italija, Francija in Slovaška so dobile po eno zlato, srebro in bron. Žlahtno kovino sta si zagotovili tudi reprezentanci Nemčije in Švedske, obe imata po eno srebrno medaljo.

Slalom Zgodovinski uspeh Avstrijcev, Kranjec rešil slovensko čast

Pregled dobitnikov kolajn na SP 2019 v Åreju po državah:

                ZLATO  SREBRO  BRON  SKUPNO

 1. Švica         2      1      1      4
  . Norveška      2      1      1      4
 3. ZDA           2      0      2      4
 4. Avstrija      1      4      3      8
 5. Italija       1      1      1      3
  . Francija      1      1      1      3
  . Slovaška      1      1      1      3
 8. Slovenija     1      1      0      2
 9. Nemčija       0      1      0      1
  . Švedska       0      1      0      1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.