Slovenija ostaja brez treh predstavnikov v elitni ligi Aba

Foto: Twitter/ABA liga
Foto: Twitter/ABA liga
Domžalčani po hudem porazu v Čačku brez elitne lige Aba.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Helios Suns so v Čačku izgubili odločilno tretjo tekmo za uvrstitev v ligo Aba. Srbski Borac je zanesljivo zmagal s 97:67 (22:19, 36:32, 72:41) in si s skupnim izidom 2:1 v zmagah izboril nastop v elitnem regionalnem tekmovanju v sezoni 2023/24. Slovenska zasedba je sicer na prvi tekmi v Čačku izgubila z 78:96, na drugi v Domžalah pa zmagala s 107:101.

Izbranci domžalskega trenerja Dejana Jakare, sicer osmoljenci finalne tekme proti Novomeščanom na zaključnem turnirju lige Aba 2, so bili v prvi četrtini povsem enakovredni predzadnji ekipi po rednem delu lige Aba.

Foto: Twitter/ABA liga Borac Čačak : Helios Suns

V drugih desetih minutah so popustili, dve minuti pred odhodom na veliki odmor so zaostajali za 12 točk (24:36), a nato naredili delni izid 8:0 - met za tri točke sta zadela Blaž Mahkovic in Tadej Ferme, medtem ko je Niko Bačvić zadel oba prosta meta - in se tekmecem približali na štiri točke (32:36).

Za Domžalčane je bilo usodno obdobje v začetku drugega polčasa, ko so zaigrali bledo in neodgovorno ter gostiteljem dovolili, da so v uvodnih šestih minutah naredili delni izid 21:2. Po zaostanku 34:57 se niso več pobrali, njihov največji primanjkljaj na tekmi pa je znašal 43 točk (50:93).

V domžalski zasedbi je bil na tretji tekmi v Čačku najbolj učinkovit Američan Austin Luke s 17 točkami, njegov rojak Dennis Tunstall je dodal 14 točk.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.