Šport > Košarka
707 ogledov

Slovenija ostaja brez treh predstavnikov v elitni ligi Aba

Borac Čačak : Helios Suns Twitter/ABA liga
Domžalčani po hudem porazu v Čačku brez elitne lige Aba.

Košarkarji Helios Suns so v Čačku izgubili odločilno tretjo tekmo za uvrstitev v ligo Aba. Srbski Borac je zanesljivo zmagal s 97:67 (22:19, 36:32, 72:41) in si s skupnim izidom 2:1 v zmagah izboril nastop v elitnem regionalnem tekmovanju v sezoni 2023/24. Slovenska zasedba je sicer na prvi tekmi v Čačku izgubila z 78:96, na drugi v Domžalah pa zmagala s 107:101.

Izbranci domžalskega trenerja Dejana Jakare, sicer osmoljenci finalne tekme proti Novomeščanom na zaključnem turnirju lige Aba 2, so bili v prvi četrtini povsem enakovredni predzadnji ekipi po rednem delu lige Aba.

Borac Čačak : Helios Suns | Avtor: Twitter/ABA liga Twitter/ABA liga

V drugih desetih minutah so popustili, dve minuti pred odhodom na veliki odmor so zaostajali za 12 točk (24:36), a nato naredili delni izid 8:0 - met za tri točke sta zadela Blaž Mahkovic in Tadej Ferme, medtem ko je Niko Bačvić zadel oba prosta meta - in se tekmecem približali na štiri točke (32:36).

Za Domžalčane je bilo usodno obdobje v začetku drugega polčasa, ko so zaigrali bledo in neodgovorno ter gostiteljem dovolili, da so v uvodnih šestih minutah naredili delni izid 21:2. Po zaostanku 34:57 se niso več pobrali, njihov največji primanjkljaj na tekmi pa je znašal 43 točk (50:93).

V domžalski zasedbi je bil na tretji tekmi v Čačku najbolj učinkovit Američan Austin Luke s 17 točkami, njegov rojak Dennis Tunstall je dodal 14 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice