Šport > Košarka
223 ogledov

Heliosu uspelo izboriti odločilno tekmo za uvrstitev v ligo Aba

Helios Suns : Borac Čačak ABA
Domžalčani tokrat boljši od Borca, o ligi Aba se bo odločalo v torek.

Košarkarji Helios Suns so v svoji dvorani pred 1500 gledalci zmagali proti Borcu iz Čačka in izsilili torkovo odločilno tretjo tekmo za popolnitev lige Aba v prihodnji sezoni. Domžalčani so namreč po porazu v Srbiji tokrat premagali Borac s 107:101 (19:23, 48:51, 76:74) in izid v seriji izenačili na 1:1.

Finalisti zaključnega turnirja lige Aba 2 so pred glasno dvorano v Domžalah pričakali predzadnjeuvrščeno ekipo rednega dela lige Aba. Kljub visokem porazu na prvi tekmi z 78:96 so se pogumno lotili izziva in izsilili tretjo tekmo.

Helios Suns : Borac Čačak | Avtor: ABA ABA

Domžalčani so bili na domačem parketu ves čas v stiku s favoriziranim tekmecem. Srbska ekipa je dobila prvo četrtino za štiri točke, na začetku druge pa povedla s +7. Domači so pred glasno in polno dvorano do polčasa izid znižali na 48:51, odločno pa začeli drugi del dvoboja.

Ta je bil ves čas zelo tesen, o čemer priča tudi 14 izenačenj in številne menjave v vodstvu. Sonca so do same končnice držala stik, tri minute pred koncem pa povedla za pet točk (97:92).

Helios Suns : Borac Čačak | Avtor: ABA ABA

Varovanci Dejana Jakare so po trojki Tadeja Fermeta vodili tudi za šest točk, nato pa je enako prednost po trojki vzpostavil še Austin Luke. Prvo ime obračuna Blaž Mahkovic je 42 sekund pred koncem zadel še prosta meta za +7 in s tem dokončno strl odpor Borca.

Mahkovic se je na koncu ustavil pri 31 točkah, zadel je pet trojk. Luke je dodal 16 točk in podelil še 11 asistenc. Lovro Buljević je dosegel 19, Tibor Mirtič pa 16 točk. Pri gostih je Hunter Hale dosegel 38 točk, 25 pa Đorđe Gagić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice