Šport > Košarka
508 ogledov

Zmaji v četrtfinalu vodijo z 1:0 v zmagah

Yogi Ferrell Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Cedevita Olimpija v četrtfinalu lige Aba povedla z 1:0 v zmagah.

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili prvo tekmo v četrtfinalu lige Aba proti beograjskemu FMP. V Stožicah so zmaji slavili s 87:77 (23:24, 49:40, 64:56), polfinale pa si lahko zagotovijo že naslednjo soboto, ko je na sporedu druga tekma v seriji na dve zmagi.

V primeru skupne zmage se bodo Ljubljančani v polfinalu srečali z zmagovalcem dvoboja Partizan - Studentski centar iz Podgorice. Preostala dva četrtfinalna para sta Crvena zvezda - Zadar in Budućnost - Mega. Beograjčani in Črnogorci vodijo z 1:0.

Morebitna tretja tekma še nima datuma, Ljubljančani pa bodo 11. maja začeli tekmovanje tudi v četrtfinalu državnega prvenstva oziroma lige Nova KBM.

Cedevita Olimpija, ki je redni del lige Aba končala na četrtem mestu (17-9), FMP na petem (14-12), je zasluženo prišla do prve zmage. Sredi druge četrtine (43:36) se je prebila v vodstvo in prednost z izjemo nekaj kriznih minut ob koncu tretjega dela (56:52) igre tudi zadržala.

Yogi Ferrell je ob 20 točkah (met iz igre 8:13) zbral še pet podaj, štiri skoke in dve ukradeni žogi (indeks 28). Alen Omić je vpisal 15 točk in 10 skokov, Josh Adams je dosegel 12 točk, Karlo Matković pa 11.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice