Kapetan Slovenijo poslal v četrtfinale, Italijane pa domov!

Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA
Slovenska futsal reprezentanca si je z zmago proti Italiji (2:1) priigrala uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Slovenije si je z zmago proti dvakratni evropski prvakinji Italiji (2:1), za katero je dva gola zabil kapetan Igor Osredkar, priigrala prvo mesto v skupini A in ponedeljkovo četrtfinalno srečanje proti Rusiji. Drugo mesto v skupini A je osvojila Srbija, Italijani pa so izpadli. Srbe v četrtfinalu čakajo Kazahstanci.

"Hvala tej publiki, slovenskemu narodu, še enkrat več smo pokazali, da smo športen narod. Na domačem prvenstvu smo se uvrstili v četrtfinale, kar je bil naš cilj. Imamo srce, če je treba, gremo na glavo. Premagali smo vrhunskega tekmeca, v četrtfinalu pa našim tekmecem pred desettisočglavo množico ne bo lahko," je po srečanju za SportKlub povedal kapetan Osredkar, ključni akter zgodovinske tekme.

Skupina B Rusi z remijem potrdili četrtfinale

Domačini so pred polnimi Stožicami začeli agresivno in žogo držali v svojih nogah, po nekaj minutah pa so se Italijani prebudili in ogrozili Damirja Puškarja, v četrti minuti pa povedli, ko je s prefinjenim strelom zadel Humberto Honorio. Tudi v naslednjih minutah so bili Italijani nevarnejši, Slovence je nekajkrat rešil vratar. 

Sčasoma so tudi fantje v zelenih dresih postajali pogumnejši, Alen Fetić je v deseti minuti zapravil prosti strel iz obetavnega položaja, malce zatem pa je mimo vrat iz bližine sprožil Rok Mordej. Srečanje se je v drugi polovici prvega polčasa prevesilo v bolj izenačen ritem. Izvrstno priložnost so si Slovenci priigrali v 14. minuti, po dvojni podaji z Denisem Totoškovićem je dobro streljal Mordej, izkazal se je italijanski vratar Stefano Mammarella. 

V zaključku prvega dela je Slovenija zaigrala z vratarjem v polju, odgovorno vlogo je prevzel Kristjan Čujec. Italijani so dobro zapirali vse dostope proti golu, z izjemo strela Mordeja spremembe izida ni bilo slutiti in prvi polčas se je končal z minimalno prednostjo dvakratnih evropskih prvakov.

Prenose vseh tekem evropskega prvenstva v futsalu si lahko ogledate na programih SportKluba (SK).

Drugi polčas se je začel s pritiskom domačinov. V 22. minuti je Fetić s prostega strela podal do Čujca, slednji je po lepem driblingu nastreljal italijanski blok. Čujec je nato poskusil še z volejem, zadel je stranski del mreže. Agresivnost ni pojenjala in Slovenija si je prek Fetića in Čujca priigrala še nekaj polpriložnosti, a Mammarella ni klonil. V 27. minuti so bili Italijani blizu povišanja prednosti, ko je Puškar s pomočjo prečko ubranil prosti strel Alexa Merlima. 

V naslednji minuti se je zakuhalo ob italijanski klopi, ko je bil v akciji Žiga Čeh. Prišlo je do prerivanja, ob Čehu je porumenel še Sergio Romano, eden od članov vodstva azzurrov pa je bil odstranjen s klopi. Ob vsesplošnem negodovanju je na parket priletelo nekaj manjših predmetov. V 29. minuti je s strelom po driblingu zapretil Gašper Vrhovec, na drugi strani pa je Puškar odlično ustavil poskus Julia de Oliveire.

V 31. minuti pa so Stožice eksplodirale. Tadej Fideršek je podal z leve, pred vrati pa se je na pravem mestu znašel kapetan Igor Osredkar, Litijan je žogo hladnokrvno pospravil v mrežo.

Slovenija je nato spet zaigrala z vratarjem v polju, pri tem pa storila napako in omogočila izjemno priložnost Rodolfu Fortinu, s požrtvovalnim posredovanjem je gotov zadetek Italije preprečil Mordej. Stvari so se dodatno zapletle, ko je Dobovičnikova četa v 33. minuti storila peti akumulirani prekršek.

V sklepnih trenutkih so gostje zaigrali s peterico v polju, toda zelena obramba je dobro odbijala napade. Dobro minuto pred koncem je Osredkar ukradel žogo na sredini in jo popeljal pred prazna vrata ter zatresel mrežo za delirij v največji slovenski športni dvorani. Povsem ob koncu tekme so Italijanom popustili živci, na provokacijo pa je odgovoril Mordej in prejel rumeni karton, ki ga je oddaljil od četrtfinalnega nastopa.

EP v futsalu (skupina A), 3. kolo:

Slovenija - Italija 2:1 (0:1)
Osredkar 31., 39.; Honorio 4.

LESTVICA:
1. Slovenija 4 točke
2. Srbija 2
3. Italija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.