Slovenija po OI tudi na SP

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski rokometaši so si priigrali svetovno prvenstvo. Na povratni tekmi so sicer izgubili s 27:29 (13:15), a s skupno zmago za štiri gole so izločili Norvežane.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši so si na prvem dvoboju priigrali šest golov naskoka, tekmo pa so dobro odprli. Rezultat je bil v prvih minutah večkrat izenačen, kasneje pa so sledile črne slovenske minute in Norvežani so si v 21. minuti priigrali že prednost petih zadetkov (13:8). Slovenci so se nato zbrali, po prvem polčasu pa so zaostajali za dva zadetka.

V drugem polčasu se je zgodba ponovila. Izbranci Veselina Vujovića so se približali na 16:17, nato pa znova slabo zaigrali predvsem v obrambi in norveška prednost je spet narastla na nevarne štiri zadetke razlike ob polovici polčasa (23:19). V tem trenutku so Norvežani že lovili zmago s sedmimi zadetki, saj so Slovenci že presegli mejo 18 golov, ki so jih Skandinavci dosegli na prvem obračunu.

Dean Bombač je nato zadel za 20:23, po obrambi Urbana Lesjaka pa je ob igralcu več za minus dva poskrbel Blaž Janc. Do konca tekme je bilo še 11 minut. Le dve minuti kasneje je bilo znova 25:21, Vujović pa je bil prisiljen v minuto odmora. To ni pomagalo, ob koncu 52. minute so Norvežani povedli že s 26:21, nato pa so imeli izjemno priložnost za plus šest, a so v protinapadu zadeli le vratnico.

Za nekoliko mirnejše nadaljevanje je nato z golom poskrbel Marko Bezjak, Lesjak je vknjižil novo obrambo, Bombač pa je pet minut in pol pred zadnjim piskom sirene zadel s sedemmetrovke za 23:26. Kasneje se je z dvema obrambama izkazal Lesjak, Bezjak pa je zadel za 25:29 in 26:29. Ko se je minuto pred koncem med strelce vpisal še Simon Razgor so bili odpravljeni še zadnji dvomi o potniku na svetovno prvenstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.