Šport
16 ogledov

Slovenija po OI tudi na SP

rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Veselin Vujović EPA
Slovenski rokometaši so si priigrali svetovno prvenstvo. Na povratni tekmi so sicer izgubili s 27:29 (13:15), a s skupno zmago za štiri gole so izločili Norvežane.

Slovenski rokometaši so si na prvem dvoboju priigrali šest golov naskoka, tekmo pa so dobro odprli. Rezultat je bil v prvih minutah večkrat izenačen, kasneje pa so sledile črne slovenske minute in Norvežani so si v 21. minuti priigrali že prednost petih zadetkov (13:8). Slovenci so se nato zbrali, po prvem polčasu pa so zaostajali za dva zadetka.

V drugem polčasu se je zgodba ponovila. Izbranci Veselina Vujovića so se približali na 16:17, nato pa znova slabo zaigrali predvsem v obrambi in norveška prednost je spet narastla na nevarne štiri zadetke razlike ob polovici polčasa (23:19). V tem trenutku so Norvežani že lovili zmago s sedmimi zadetki, saj so Slovenci že presegli mejo 18 golov, ki so jih Skandinavci dosegli na prvem obračunu.

Dean Bombač je nato zadel za 20:23, po obrambi Urbana Lesjaka pa je ob igralcu več za minus dva poskrbel Blaž Janc. Do konca tekme je bilo še 11 minut. Le dve minuti kasneje je bilo znova 25:21, Vujović pa je bil prisiljen v minuto odmora. To ni pomagalo, ob koncu 52. minute so Norvežani povedli že s 26:21, nato pa so imeli izjemno priložnost za plus šest, a so v protinapadu zadeli le vratnico.

Za nekoliko mirnejše nadaljevanje je nato z golom poskrbel Marko Bezjak, Lesjak je vknjižil novo obrambo, Bombač pa je pet minut in pol pred zadnjim piskom sirene zadel s sedemmetrovke za 23:26. Kasneje se je z dvema obrambama izkazal Lesjak, Bezjak pa je zadel za 25:29 in 26:29. Ko se je minuto pred koncem med strelce vpisal še Simon Razgor so bili odpravljeni še zadnji dvomi o potniku na svetovno prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.