Šport
8 ogledov

Vujović objavil seznam za Norveško

(Slovenija - Latvija) rokomet reprezentanca Anže Petkovšek
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je v Ljubljani predstavil seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018 proti Norveški. Reprezentanca se bo zbrala 3. junija v Zrečah.

Prva tekma bo 11. junija ob 15. uri v Celju, povratna pa 15. junija ob 19. uri v Stavangerju. Na SP 2017, ki bo med 11. in 29. januarjem v Franciji, se bo uvrstil boljši iz tega dvoboja. Na dosedanjih tekmah z Norveško je Slovenija dosegla štiri zmage in pet porazov.

"Razlog, zakaj je na seznamu 25 igralcev je ta, da niti v enem trenutku ne bom imel na voljo vseh povabljenih. Na začetku bo vadilo nekaj mlajših igralcev, če bodo ostali, se bom odločil, ko pridejo na priprave še igralci iz Nemčije in Francije (5. junija; op. STA)," je uvodoma pojasnil Veselin Vujović.

Ta je zadovoljen, da so imeli njegovi izbranci uspešne sezone v svojih klubih, poudarja pa, da bodo poskusili najti rešitev na položaju levega zunanjega. "Tako kot je igral Borut Mačkovšek na evropskem prvenstvu in olimpijskih kvalifikacijah, takšnega reprezentanca ne potrebuje. Povabil pa sem ga, da vidim, v kakšnem stanju je in če je dojel mojo filozofijo," je povedal selektor, ki je opozoril, da bodo fantje morali pokazati pravi odnos do reprezentančnega dresa, v nasprotnem primeru jih ne bo zraven.

Imeli bi pokvarjene priprave

Glede na to, da bo imel polno zasedbo na voljo šele 5. junija, pravi, da to verjetno ni dovolj časa za pripravo na tako resni tekmi. Toda prepričan je, da igralci komaj čakajo na ti tekmi. "Vsi se strinjamo, da bi se morali prebiti na SP. če se ne uvrstimo bi to pomenila malce pokvarjene priprave na OI v Riu," pravi Vujović, ki meni, da je Norveška bržčas najtežji možni tekmec, ki ga je Slovenija lahko dobila na žrebu za te kvalifikacije. "Norvežanom se ni uspelo prebiti na OI, zato bodo naredili vse, da pridejo na SP. Mi pa se bomo potrudili in pokazali, da preboj v Rio ni bil le slučaj," je odločen Vujović.

Kot prednost Slovenije v boju z Norvežani izpostavlja večjo kreativnost slovenske vrste, večjo prilagodljivost na igro tekmeca. "Norvežani se ne znajdejo proti globoki obrambi. To je ena izmed idej, kako priti do ugodnega razpleta. Tekma v Celju bo zelo pomembna, pričakujem polno dvorano, da bomo naredili velik pritisk na tekmeca, da z agresivnostjo pridemo do mirnejšega potovanja na Norveško. Dobro poznamo norveške igralce, zelo dobro so igrali na EP na Poljskem, namučili so Dance na olimpijskih kvalifikacijah, imajo dober polprotinapad, dobro obrambo, ampak Slovenija je pokazala, da lahko kjerkoli igra proti najuglednejšim tekmecem," je prepričan šef strokovnega štaba.

"Raje za štiri, kot za šest"

V svojem, šaljivem slogu je odgovoril tudi na vprašanje, s kakšnim izidom bi bil zadovoljen na prvi tekmi v Celju. "Vesel bi, da bi zmagali z 22 goli razlike, potem bi to bilo super," je sprva dejal, nato pa v resnejšem tonu nadaljeval: "Ne vem, kako bo. Vedno raje igram prvo tekmo doma, potem vem, kje smo. Pomembno je, da se zmaga za en gol, če je večja razlika, pa je lažje. A raje vidim, da zmagamo za štiri zadetke kot šest. Ker štirje goli te prisilijo k previdnosti, osredotočenosti, šest pa ti že da neko mirnost in zna iti vse po zlu. Seveda pa ne bom imel nič proti, če bo šest razlike ... A niti to ni garancija za preboj na SP, niti zadetek razlike ni garancija, da bodo Norvežani napredovali. Igra se 120 minut in mi se bomo potrudili, da damo svoj maksimum," je še povedal selektor.

Na SP 2017, ki bo med 11. in 29. januarjem v Franciji, se bo uvrstil boljši iz tega dvoboja. Na dosedanjih tekmah z Norveško je Slovenija dosegla štiri zmage in pet porazov.

Seznam igralcev za Norveško:

Marko Bezjak (Magdeburg), Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Dean Bombač (Pick Szeged), Darko Cingesar (Maribor Branik), Jure Dolenec (Montpellier), Matej Gaber (Montpellier), Nik Henigman (Riko Ribnica), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Maribor Branik), Vid Kavtičnik (Montpellier), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Borut Mačkovšek (Eisenach), Gašper Marguč (Veszprem), David Miklavčič (Tremblay), Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško), Gregor Potočnik (Trimo Trebnje), Primož Prošt (Göppingen), Simon Razgor (Meškov Brest), Gorazd Škof (Nantes), Matevž Skok (Lubbecke), Sebastian Skube (Bjerringbro Silkeborg), Mario Šoštarič (Gorenje), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.