Šport
37 ogledov

Vujović: Skoraj bi postal kriminalec

rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Veselin Vujović EPA
Selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović je prepričan, da bi se znašel v navzkrižju z zakonom, če ne bi uspel v svetu rokometa.

Črnogorski rokometni strokovnjak Veselin Vujović, ki je slovensko reprezentanco popeljal do tretjega nastopa na olimpijskih igrah, je v intervjuju za srbski Kurir.rs spregovoril o svoji mladosti.

Samooklicani jugonostalgik je razkril nekatere podrobnosti iz njegovega otroštva in priznal, da je bil tako kot večina njegovih vrstnikov precej problematičen otrok.

Veselin Vujović Slovenija Španija rokomet | Avtor: EPA EPA
''V obdobju odraščanja sem povzročal težave. Pretepal sem se na šolskem dvorišču. Že takrat se nisem videl kot delavec v tovarni Obod, ki vstane ob šestih zjutraj in cel dan privija vijake. Da me ne bo kdo narobe razuimel, spoštujem ljudi, ki opravljajo to delo, vendar nisem načrtoval takšnega življenja,'' je povedal nekdanji rokometaš, ki ga je uspeh v profesionalnem športu odvrnil od usode številnih prijateljev in znancev.

''Nekateri fantje iz mojega kraja so odšli v Italijo. Vsi vemo, kaj so tam počeli. Verjetno bi tudi sam pristal tam, če ne bi bilo rokometa. Imel sem veliko srečo, saj sem v rokomet usmeril svojo energijo, ki sem je imel na pretek,'' je dodal 55-letnik.

Vujović je v nedeljo gostoval v oddaji hrvaške televizije HRT in priznal, da ga je rokomet odvrnil od marsikatere neumnosti, ki bi njegovo življenje vodila v kriminalne vode. Po uspešni igralski karieri se je proslavil v vlogi trenerja predvsem na področju nekdanje Jugoslavije.

''Jaz sem jugonostalgik in to vedno s ponosom povem. V nedeljo sem po oddaji odšel v Slovenijo, da bi si ogledal finale pokala v Ribnici. Nikomur z zveze nisem sporočil, želel sem kupiti karto in si inkognito ogledati tekmo. Ko sem prispel na parkirišče, je bilo tam velko ljudi. Ko so me opazili, so začeli skandirati 'Vujo, mojster' in 'Gremo v Rio'. Ko sem prišel v dvorano, isto,'' je pristavil selektor slovenske izbrane vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.