Slovenija po prvi seriji z minimalnim vodstvom

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenci tesno pred Avstrijci po polovici ekipne tekme.
Oglej si celoten članek

Slovenska skakalna četverica vodi po polovici ekipne tekme za svetovni pokal v finskem Lahtiju. Po vrsti so si Žiga Jelar, Cene Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc s 521,5 točke priborili 0,6 točke naskoka pred olimpijskimi prvaki Avstrijci. Tretji Norvežani zaostajajo že 20,9 točke.

V prvi skupini je slovenski četverici Žiga Jelar s 126 m zagotovil drugo mesto z zaostankom 2,5 točke za Norvežani, v drugi pa je Cene Prevc s 124 m ekipo popeljal na vrh s šestimi točkami naskoka pred Norvežani.

Timi Zajc je nato s 122,5 m kljub slabšim sodniškim ocenam prednost povišal na 15 točk pred Norveško, Avstrija pa je zaostajala 15,4 točke.

V zadnji skupini je nato Peter Prevc s 123,5 m dolgim skokom povišal prednost pred preostalimi ekipami, le Stefan Kraft je za Avstrijo skočil sijajno in močno zarezal v zaostanek za slovensko četverico.

Tako se v finalni seriji obeta zanimiv obračun za zmago. Nazadnje so bili na olimpijskih igrah v Pekingu tesno boljši Avstrijci, Slovenci pa so v postavi Cene in Peter Prevc ter Timi Zajc in Lovro Kos osvojili srebro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.