Šport > Zimski športi
483 ogledov

Slovenija po prvi seriji z minimalnim vodstvom

Cene Prevc Epa
Slovenci tesno pred Avstrijci po polovici ekipne tekme.

Slovenska skakalna četverica vodi po polovici ekipne tekme za svetovni pokal v finskem Lahtiju. Po vrsti so si Žiga Jelar, Cene Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc s 521,5 točke priborili 0,6 točke naskoka pred olimpijskimi prvaki Avstrijci. Tretji Norvežani zaostajajo že 20,9 točke.

V prvi skupini je slovenski četverici Žiga Jelar s 126 m zagotovil drugo mesto z zaostankom 2,5 točke za Norvežani, v drugi pa je Cene Prevc s 124 m ekipo popeljal na vrh s šestimi točkami naskoka pred Norvežani.

Timi Zajc je nato s 122,5 m kljub slabšim sodniškim ocenam prednost povišal na 15 točk pred Norveško, Avstrija pa je zaostajala 15,4 točke.

V zadnji skupini je nato Peter Prevc s 123,5 m dolgim skokom povišal prednost pred preostalimi ekipami, le Stefan Kraft je za Avstrijo skočil sijajno in močno zarezal v zaostanek za slovensko četverico.

Tako se v finalni seriji obeta zanimiv obračun za zmago. Nazadnje so bili na olimpijskih igrah v Pekingu tesno boljši Avstrijci, Slovenci pa so v postavi Cene in Peter Prevc ter Timi Zajc in Lovro Kos osvojili srebro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice