Šport > Zimski športi
815 ogledov

Brata Prevc najboljša Slovenca

Peter Prevc Epa
Kraftu zmaga v Lahtiju, brata Prevc med deseterico.

Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft (283,1 točke) je zmagovalec tekme svetovnega pokala v Lahtiju, ki je nadomestila odpadlo iz Sappora. Drugi je bil najboljši skakalec minule zime, Norvežan Halvor Egner Granerud (268,2). V finalu je zelo dobro nastopil prvi mož slovenske olimpijske ekipe Peter Prevc (258,5), ki je s 15. napredoval na 8. mesto. Cene Prevc (256,3), po prvi seriji deseti, se je v finalu uvrstil tik za starejšim bratom na deveto mesto.

Medtem pa sta Timi Zajc (241,6), 16. po prvi seriji, in Žiga Jelar (227,4), 19. po polovici, v finalu nazadovala na 20. oziroma 27. mesto. Med dobitnike točk pa se je na svoji prvi tekmi svetovnega pokala to zimo prebil tudi Anže Semenič (213,6), ki je končal na 29. mestu.

Že v prvi seriji je nastope končal olimpijec Lovro Kos, katerega dosežek je zadoščal za končno 42. mesto.

V Lahtiju sicer ne nastopa najboljši Slovenec to zimo Anže Lanišek, ki je zaradi prehlada ostal doma.

Skakalce v soboto na tem finskem prizorišču čaka moštvena tekma, na kateri bodo olimpijski podprvaki iz Pekinga 2022 med favoriti za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice