Šport > Zimski športi
19825 ogledov

Na prvi tekmi po OI diskvalifikacija pri Slovenkah, bile so prve

Špela Rogelj Profimedia
Slovenske skakalke so kljub skoku manj prišle do stopničk.

Slovenske smučarske skakalke olimpijska prvakinja Urša Bogataj, Maja Vtič, Špela Rogelj in bronasta iz Pekinga 2022 Nika Križnar so si priskakale veliko prednost (34,5 točke) po prvi seriji ekipne tekme v Hinzenbachu. Potem pa je žirija tekmovanja zaradi neustreznega dresa diskvalificirala Rogljevo, tako da je Slovenija padla na peto mesto.

Po polovici tekme so tako vodile domačinke Avstrijke (413,6 točke) pred Rusinjami (389,3), Slovenke, ki so bile na dobri poti do zanesljive zmage, so brez enega skoka padle na peto mesto (341,7).

Slovenke so odlično nadaljevale in se na koncu vseeno prebile na zmagovalni oder. V drugi seriji je Bogatajeva namreč s svojim skokom Slovenijo popeljala najprej na četrto mesto, Vtičeva ga je zadržala, Rogljeva je Slovenke vodila na tretje mesto, Križnarjeva pa je dobre nastope potrdila tudi v finalu in Slovenija je brez enega skoka le za 0,5 točke zaostala za Rusijo na drugem mestu.

Slavile so Avstrijke, ki so si na koncu priskakale 35,1 točke prednosti pred rusko četverico. Slovenska izbrana vrsta bi ob osmih priznanih skokih sicer prepričljivo dobila tekmo.

"Z današnjimi skoki sem zadovoljna, mislim, da so bili kar dobri. Vsa dekleta smo danes zelo dobro skakala in se kljub diskvalifikaciji prebila na stopničke. Mislim, da je to super," je dejala olimpijska prvakinja iz Pekinga Bogatajeva.

"Za nami je super dan kljub vzponom in padcem. Čeprav smo imele en skok manj, smo bile zelo blizu celo drugega mesta. Hvala, punce, da smo tako dobro skakale. Mislim, da nas krasi ekipni duh. Tudi posamične tekme se že zelo veselim," je dejala bronasta iz Pekinga Križnarjeva.

Slovenija ima v pokalu narodov, kjer je glavni cilj zmaga, na prvem mestu zdaj 2679 točk. Druga je Avstrija, ki zaostaja za 167 točk.

Skakalke konec tedna v tem avstrijskem skakalnem središču čakata še dve posamični tekmi.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Avatar Linstolenna
    Linstolenna 19:23 25.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice