Latvijci se odlično branili, nato si zabili odločilni zadetek

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija
Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah odigrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V 9. krogu je premagala Latvijo z 1:0 (0:0).
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometaši so zadnjo tekmo kvalifikacij pred domačimi gledalci končali s pričakovano zmago proti Latviji. Če so jo na prvi tekmi popolnoma nadigrali in ji nasuli pet zadetkov, so bili tokrat strelsko skromnejši, a vendarle vpisali nove tri točke.

Te sicer ne pomenijo veliko v boju za preboj na EP, saj so si že pred tem izbranci Matjaža Keka praktično zaprli vrata, a bodo na zadnjo tekmo, ki bo v Varšavi proti prvouvrščeni Poljski v torek, le šli v vsaj malce pozitivnejšem vzdušju ter poskušali še drugič ugnati favorite skupine G.

Video "Veliko bo odgovorov, videl se bo karakter"

POTEK TEKME:

KONEC TEKME: 1:0! Slovenija je bila boljši tekmec, a se je Latvija odlično branila, na koncu pa si sama zabila edini zadetek na tekmi.

90+1' Benjamin Verbič si je lepo pripravil strel, a bil nato zelo nenatančen. Takoj po akciji ga je zamenjal Roman Bezjak.

87' Ponovno je bil nevaren Josip Iličić, a latvijski vratar z novo izjemno obrambo para živce slovenskim nogometašem.

81' Josip Iličić je že preigral celotno latvijsko obrambo, a je njegov strel z golove črte odbil branilec Kaspars Dubra.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija

80' Jan Oblak rešuje Slovenijo po zelo nevarnem poizkusu Latvijcev z roba kazenskega prostora. Izjemna parada za ohranitev nizkega vodstva.

78' Jaka Bijol je lepo poživil igro ter tudi odlično našel Miho Zajca na drugi vratnici, a je njegov poizkus z glavo z zadnjmi močmi fantastično ustavil latvijski vratar.

74' Jaka Bijol vstopa v igro namesto Reneja Krhina.

70' Rumeni karton si je prislužil Benjamin Verbič.

65' Miha Zajc je imel takoj po vstopu priložnost, a je žogo iz prve slabo zadel ter streljal naravnost v latvijskega vratarja.

62' Miha Zajc je zamenjal Harisa Vučkića.

59' Parada rumenih kartonov v vrstah Latvije. Najprej je "porumenel" Marcis Oss, nato še Roberts Savalnieks.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija

53' GOL! 1:0! Slovenija je povedla, potem ko se je žoga po predložku Josipa Iličića odbila od nesrečnega Igorsa Tarasovsa, ki je zatresel lastno mrežo.

52' Prva priložnost v drugem polčasu. Po strelu Andraža Šporarja se je ponovno izkazal latvijski vratar.

47' Latvija je drugi počas odprla z rumenim kartonom, katerega si je prislužil Vladislavs Fjodorovs.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija

KONEC PRVEGA POLČASA 0:0 Slovenija ves čas pritiska in preti, a latvijska obramba zaenkrat odlično zaustavlja slovenske poizkuse.

45' Latvijci ponovno blokirajo vse strele Slovenije. Najprej je z roba kazenskega prostora poizkusil Josip Iličić, po odbiti žogi pa še Miha Mevlja, a je bila latvijska obramba obakrat na mestu.

43' Haris Vučkić je kar dvakrat poizkusil, a sta bila oba njegova poizkusa blokirana.

33' Haris Vučkić je za las zamudil po lepi podaji Petra Stojanovića na drugo vratnico latvijskega gola.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija

32' Po lepi akciji Harisa Vučkića in Josipa Iličića v kazenskem prostoru Adndraž Šporar iz lepe pozicije ni dobro zadel žoge, Latvijci so si lahko oddahnili.

30' Po udarcu iz kota so Latvijci prišli do strela z glavo, a Jan Oblak ni imel večjih težav.

23' Po prekršku nad Mihom Mevljo, katerega je s kolenom zadel v hrbet, je rumeni karton prejel Vladislavs Gutkovskis.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija

20' Po izjemni podaji Benjamina Verbiča se je iz oči v oči z latvijskim vratarjem znašel Haris Vučkić, katerega strel je Pavels Steinbors uspel zaustaviti.

17' Jasmin Kurtić je poizkusil z lepim strelom z roba kazenskega prostora, a mu je prečka preprečila zadetek.

14' Rumeni karton za Aljaža Struno, ki je prekinil obetavno latvijsko akcijo.

11' Prvič je zapretila tudi Latvija, a je strel po sredini vrat brez težav zaustavil Jan Oblak.

5' Prva lepa priložnost na tekmi. Andraž Šporar je nevarno zapretil s strelom iz prve, a je njegov strel ubranil latvijski vratar.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:13 17. November 2019.

    Kaj sedaj, al bomo igral nogomet, al pa bomo krompir posadil nazaj ? ? ?

  • 08:35 17. November 2019.

    Čestitke Latvijcem za doseženi gol .....

  • 22:06 16. November 2019.

    Naši,kot vedno,so igrali zelo slabo...menim,da bi jih premagala ekipa Kidričevega,res!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.