Slovenija s štirimi goli na vrh skupine!

Foto: Profimedia Slovenci so napolnili mrežo domačinov.
Foto: Profimedia Slovenci so napolnili mrežo domačinov.
Slovenska nogometna reprezentanca je z zmago skočila na prvo mesto.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Slovenije so v Serravalleju pričakovano premagali San Marino (0:4) in se po šestih kolih zavihteli na vrh skupine H, zdaj imajo 13 točk. Toliko jih ima tudi Danska, ki je tokrat v gosteh ugnala Finsko (0:1). Po 12 točk so zbrali Finci in Kazahstanci, slednji so ugnali Severno Irsko (1:0).

Slovenska vrsta je v San Marinu nadaljevala stoodstotni niz z medsebojnih tekem z domačo vrsto in še sedmič slavila proti zadnjeuvrščeni zasedbi z lestvice Mednarodne nogometne zveze. Slovenci so bili za kakovostni razred ali dva boljši tekmec in na videz s pol moči vpisali pričakovane točke.

Kot je selektor Matjaž Kek napovedal, je opravil nekaj menjav v začetni postavi. V osrčju obrambe je tokrat začel Miha Blažič (zaradi poškodbe je šel iz igre že v 12. minuti) namesto Davida Brekala, ki ga tokrat ni bilo v postavi, na desno stran obrambe se je vrnil Petar Stojanović, Žan Karničnik pa je začel na levi strani. V zvezni vrsti je tokrat priložnost dobil Sandi Lovrić, v napadu pa namesto Benjamina Šeška Žan Vipotnik.

Prvi strel so Slovenci sprožili v drugi minut, ko je z glavo poskusil Vipotnik, vendar domači vratar Elia Benedettini ni imel težav. Toda slovenski napadalec je že v četrti minuti uresničil željo slovenskega tabora, da hitro pride do zadetka, ko je po podaji Žana Karničnika z leve strani zadel iz bližine.

Pričakovano je sledil enosmeren promet v smer sanmarinskega gola in v 16. minuti se je domača mreža spet zatresla, ko je z leve strani iz bližine po novi Karničnikovi podaji zadel še Jan Mlakar za 2:0. V 26. minuti bi z boljšim strelom lahko zadel tudi Andraž Šporar, a je žogo poslal v vratarja, sicer pa je igra potekala večinoma le na polovici domačih, ki so delovali precej nebogljeno, v sodniškem dodatku jih je spet ogrozil Mlakar s strelom z glavo, a je bil premalo natančen.

V uvodu drugega polčasa ni bilo nič drugače, Slovenija je prevladovala, dvakrat je v enem napadu moral posredovati domači vratar v 56. minuti po strelih Mlakarja in Adama Gnezde Čerina, v 58. pa je Lovrić s prostega strela zadel vratnico. Je bil pa slednji natančnejši v 61. minuti, ko je za 3:0 zadel z roba kazenskega prostora.

V 67. minuti je Karničnik dvema podajama dodal še zadetek, potem ko je iz bližine pod prečko pospravil odbito žogo po Šporarjevem strelu z glavo. Sedem minut pozneje je zadel še Gnezda Čerin, a je bil pred tem podajalec Luka Zahović v prepovedanem položaju.

Naslednji preizkušnji izbrance Matjaža Keka čakata oktobra, ko se bodo doma pomerili s Finsko in v gosteh s Severno Irsko.

Kvalifikacije za Euro 2024 (skupina H), 6. kolo:

San Marino - Slovenija 0:4 (0:2)
Kazahstan - Severna Irska 1:0 (1:0)
Finska - Danska 0:1 (0:0)

LESTVICA:
1. Danska 13
2. Slovenija 13
3. Finska 12
4. Kazahstan 12
5. Severna Irska 3
6. San Marino 0

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.