Slovenija še enkrat klonila proti velesili

Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR Foto: Saša Despot futsal SLO-POR
Slovenska reprezentanca je morala v generalki za evropsko prvenstvo priznati premoč Portugalski.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Ljubljani odigrala še drugo prijateljsko tekmo s Portugalci. Potem ko so slednji v torek v Litiji zmagali z 2:0, so danes izdatneje napolnili slovensko mrežo in slavili s 6:4 (4:0).

Portugalci so na novi modro-zeleno-beli podlagi že v prvem polčasu prišli do zanesljive prednosti, saj so kar štirikrat premagali Damirja Puškarja. Že v drugi minuti je tudi nekoliko srečno zadel prvi zvezdnik Ricardinho, ko je sprožil iz prve, žoga pa je zadela enega Slovencev in spremenila smer. Minuto zatem je isti igralec podvojil prednost Portugalske po napaki slovenske obrambe. V šesti minuti je bilo že 3:0, ko se je med strelce po lepi akciji vpisal Tunha. Izid polčasa je v 16. minuti postavil Bruno Coelho.

"Mislim, da smo zadeli tri vratnice, toda to ne igra vloge. Fantje se na vsaki tekmi nekaj naučijo. Srečo pričakujem takrat, ko bo to najbolj pomembno, torej na evropskem prvenstvu. Če se bo tam nam ena žoga odbila v gol, bo vse to pozabljeno. So bili pa Portugalci danes boljši in so zasluženo zmagali."

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije

Slovenci so po uvodnih minutah, ko so Portugalci povsem prevladovali, v nadaljevanju pokazali nekaj svojega znanja in bili pred približno 2000 gledalci nekajkrat blizu zadetka, najbližje pa v sedmi minuti, ko je Kristjan Čujec zadel vratnico, okvir vrat pa je dve minuti pozneje zatresel še Igor Osredkar. Nekajkrat so se Slovenci znašli tudi sami pred vratarjem Bebejem, ki pa je svoje delo dobro opravil.

Euro 2018 V Stožicah najboljši v Evropi, Slovenija želi v četrtfinale

V drugem delu so prvi nevarneje zagrozili Slovenci, a je bil Tilen Štendler le malce prekratek ob podaji pred vrata gostov. V 26. minuti pa so tudi prvič na tekmi zadeli, po dolgi podaji je bil uspešen Alen Fetić. Le minuto pozneje pa so znova zabili Portugalci, natančneje Andre Coelho, na 6:1 pa je povišal Ricardinho po protinapadu v 28. minuti. Osredkar je Slovenijo malce bližje pripeljal minuto zatem, ko je od vratnice zadel za 6:2. Ob koncu so Slovenci še ublažili poraz, ko sta zadela Čujec v 38. in Rok Mordej v 40. minuti.

Za Slovence je bil to eden zadnjih preizkusov pred evropskim prvenstvom, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem v stožiški dvorani, januarja jih čaka še pripravljalni obračun z Iranom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.