Slovenija še z drugim predstavnikom med elito

Foto: ABA/Ivica Veselinov
Foto: ABA/Ivica Veselinov
V finalu lige ABA2 bosta zaigrala dva slovenska kluba.
Oglej si celoten članek

Srbski Čačak te dni gosti zaključni turnir košarkarske druge jadranske lige. V prvem drevišnjem polfinalnem dvoboju sta se pomerila domači Borac in novomeška Krka. S 86:82 (21:24, 39:47, 64:63) so se uvrstitve v finale veselili Novomeščani. V drugem polfinalu je koprski Sixt Primorska premagal Vršac z 88:64 (16:22, 48:42, 66:54).

Krka je pred 2500 gledalci po zaostanku sedmih točk ob polčasu pomembno razliko naredila v tretji četrtini, ki jo je dobila s kar 25:16 in znala nalet gostiteljev zadržati tudi v zadnjih desetih minutah. Za Borac je Nikola Pešaković prispeval 21 točk, v dresu Krke pa je Paolo Marinelli dosegel 20 točk, a so Novomeščani imeli razpoloženih precej igralcev, saj jih je kar pet doseglo deset točk ali več.

Na drugi tekmi je Sixt pred 1000 gledalci slabše začel tekmo, nato pa v drugi četrtini stopil na plin in že polčas dobil s šestimi točkami prednosti. V nadaljevanju so Primorci še povečali prednost in se veselili preboja v slovenski finale. Za Sixt je bil prvi strelec Tadej Ferme, ki je dosegel 17 točk, medtem ko je bil v Vršcu najuspešnejši Dordje Simeunović s 14 točkami.

Foto: ABA/Ivica Veselinov Sixt Primorska Krka in Sixt se bosta v sredo pomerila v finalu (19.00), nagrada za zmago pa bo napredovanje v prvo jadransko ligo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.