Slovenija z ogromno prednostjo, naslov svetovnih prvakov vse bližje!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenija je prepričljivo na poti do zlate kolajne na ekipni tekmi Svetovnega prvenstva v poletih.
Oglej si celoten članek

Slovenska skakalna četverica Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek je prepričljivo vodilna po prvi seriji ekipne tekme na svetovnem prvenstvu v poletih v norveškem Vikersundu.

Po štirih skokih so Slovenci zbrali 863,1 točke, s čimer imajo 63,4 točke naskoka pred Nemci in 77,2 pred Avstrijci. Norveška na četrtem mestu za Slovenijo zaostaja že 84,4 točke, peta Poljska pa kar 135,1 točke.

Slovenski četverici se tako obeta prva zlata kolajna na ekipnih tekmah na SP v poletih, ki jih prirejajo od leta 2004 v Planici.

Prav v vseh serijah so najboljše posamične izide dosegli varovanci glavnega trenerja Roberta Hrgote. V prvi seriji je Domen Prevc z 222 m nabral 6,7 točke naskoka pred Japonci in Avstrijci, ki so si delili drugo mesto. V drugi je ta naskok izdatno povečal njegov brat Peter, ki je pristal pri 231 m.

Zajc je nato prednost le še povišal, potem ko je skočil 229,5 m, v zadnji seriji pa je Lanišek postavil piko na i sijajni prvi seriji, potem ko je z 234 m postavil še najboljši posamični izid prve serije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.