Slovenija za Euro 2011 v prvem bobnu

Foto: Žurnal24 Slovenski košarkarji se v prvem delu s Španijo ne bodo mogli srečati. (Foto: Nik
18 dni pred žrebom za evropsko prvenstvo 2011 v Litvi, ki bo na sporedu 30. januarja v Vilni, je FIBA Europe naznanila kakovostne bobne. Slovenija tokrat v prvem bobnu!
Oglej si celoten članek

Slovenska moška članska reprezentanca se je prvič v zgodovini znašla v prvem kakovostnem bobnu in se tako v prvem delu tekmovanja, ki bo trajalo od 31. avgusta do 18. septembra, ne bo mogla srečati s Španijo, Srbijo in Grčijo.

Na žrebu bo znano tudi, v katerem mestu bo zaigrala izbrana vrsta Božidarja Maljkovića, ki bo na EuroBasketu 2011 napadala najvišja mesta. FIBA Europe je prvih 10 držav, ki so nastopile na SP 2010, v bobne postavila glede na uvrstitve na evropskem prvenstvu na Poljskem 2009, kjer je Slovenija prišla do zgodovinske uvrstitve – četrtega mesta. Ostale države so razvrščene glede na dosežek v kvalifikacijah.

Zadnja udeleženca prvenstva, na katerem se bo prvič predstavilo 24 ekip, bosta znana 24. avgusta, ko bo končan dodaten kvalifikacijski turnir. Na to čakajo še Finska, Madžarska in Portugalska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.