Šport > Košarka
26 ogledov

Slovenija za Euro 2011 v prvem bobnu

Slovenski košarkarji se v prvem delu s Španijo ne bodo mogli srečati. (Foto: Nik Žurnal24 main
18 dni pred žrebom za evropsko prvenstvo 2011 v Litvi, ki bo na sporedu 30. januarja v Vilni, je FIBA Europe naznanila kakovostne bobne. Slovenija tokrat v prvem bobnu!

Slovenska moška članska reprezentanca se je prvič v zgodovini znašla v prvem kakovostnem bobnu in se tako v prvem delu tekmovanja, ki bo trajalo od 31. avgusta do 18. septembra, ne bo mogla srečati s Španijo, Srbijo in Grčijo.

Na žrebu bo znano tudi, v katerem mestu bo zaigrala izbrana vrsta Božidarja Maljkovića, ki bo na EuroBasketu 2011 napadala najvišja mesta. FIBA Europe je prvih 10 držav, ki so nastopile na SP 2010, v bobne postavila glede na uvrstitve na evropskem prvenstvu na Poljskem 2009, kjer je Slovenija prišla do zgodovinske uvrstitve – četrtega mesta. Ostale države so razvrščene glede na dosežek v kvalifikacijah.

Zadnja udeleženca prvenstva, na katerem se bo prvič predstavilo 24 ekip, bosta znana 24. avgusta, ko bo končan dodaten kvalifikacijski turnir. Na to čakajo še Finska, Madžarska in Portugalska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.