Slovenka, ki je kot Ricky Rubio

Foto: fotosi.si Celjanke (na fotografiji Nika Barič) so ostale brez pokalnega naslova. (Foto: fo
"Ko govorimo o moških vzhajajočih zvezdah evropske košarke, bi se strinjali, da kraljuje Ricky Rubio, ko pa je govora o ženski, pa lahko isto pripišemo mladi organizatorki igre Niki Barič," pišejo na fiba.com.
Oglej si celoten članek
Sploh ni pomembno, koliko si star oziroma visok, pomembno je, da igraš z glavo in srcem.
Nika Barič

Dober glas seže v deveto vas, dobre igre med obroči pa v evropske medije. Čeprav se o slovenski ženski košarki pri nas bolj malo govori, pa je spletna stran FIBA Europe objavila obsežen članek o našem biseru – Niki Barič, ki jo avtor primerja s Špancem Rickyem Rubiom.

"Ko govorimo o moških vzhajajočih zvezdah evropske košarke, bi se vsi strinjali, da v tej kategoriji kraljuje Ricky Rubio, ko pa je govora o ženski košarki, pa lahko isto pripišemo mladi organizatorki igre Niki Barič, ki bi lahko v glavah navijačev zasijala v še boljši luči,"  za 17-letnico pravi Paul Nielsen, priznani novinar spletne strani www.fibaeurope.com.

"Beseda fenomenalna je lahko včasih pretirana, a jo v primeru košarkarske čudežne deklice, ki je kljub rosnim letom že dosegla neverjetne uspehe, težko izpustimo," dodaja Nielsen, ki se spominja prvih Nikinih korakov v kadetski kategoriji (na drugem kadetskem EP v karieri, ko je tekmovala s tri leta starejšimi košarkaricami, je v povprečju dosegala več kot 20 točk na tekmo) in njenih MVP naslovov.

Taki uspehi pri le 17 letih so plod posebnega talenta, ne le v fizičnem smislu, temveč tudi psihološki pripravljenosti.
Paul Nielsen
"Taki uspehi pri le 17 letih so plod posebnega talenta, ne le v fizičnem smislu, temveč tudi psihološki pripravljenosti, še posebej ko otroci izpuščajo mnoge običajne aktivnosti svojih sovrstnikov," pravi Nielsen. "Če želiš uspeti v košarki, se moraš odpovedati nekaterim stvarem, ki jih počnejo ostala dekleta in če dobro delaš, se ti bo vse obrnilo v tvojo korist. Biti moraš močan, trdo trenirati in biti boljši dan za dnem," je izjavila Baričeva, ki nikoli ne razmišlja o svojih letih oziroma o dejstvu, da je običajno vedno najmlajša v ekipi: "Osredotočam se le na svoje zmožnosti in talent, z glavo pa sem vedno tudi stoodstotno pri igri."
 
Niko imajo njene soigralke rade tudi izven igrišča: "Izven igrišča je zelo zabavna in čeprav je majhna, vse nadoknadi z glasnostjo. Zelo rada veliko govori, morda celo malo preveč, a to je za hiperaktivno najstnico povsem običajno. Na igrišču kaže res veliko talenta, zato nam ostane le, da jo gledamo in uživamo v njenih predstavah," je povedala reprezentantka Maja Erkič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.