Šport > Košarka
15 ogledov

Slovenka, ki je kot Ricky Rubio

Celjanke (na fotografiji Nika Barič) so ostale brez pokalnega naslova. (Foto: fo fotosi.si
"Ko govorimo o moških vzhajajočih zvezdah evropske košarke, bi se strinjali, da kraljuje Ricky Rubio, ko pa je govora o ženski, pa lahko isto pripišemo mladi organizatorki igre Niki Barič," pišejo na fiba.com.
Sploh ni pomembno, koliko si star oziroma visok, pomembno je, da igraš z glavo in srcem.
Nika Barič

Dober glas seže v deveto vas, dobre igre med obroči pa v evropske medije. Čeprav se o slovenski ženski košarki pri nas bolj malo govori, pa je spletna stran FIBA Europe objavila obsežen članek o našem biseru – Niki Barič, ki jo avtor primerja s Špancem Rickyem Rubiom.

"Ko govorimo o moških vzhajajočih zvezdah evropske košarke, bi se vsi strinjali, da v tej kategoriji kraljuje Ricky Rubio, ko pa je govora o ženski košarki, pa lahko isto pripišemo mladi organizatorki igre Niki Barič, ki bi lahko v glavah navijačev zasijala v še boljši luči,"  za 17-letnico pravi Paul Nielsen, priznani novinar spletne strani www.fibaeurope.com.

"Beseda fenomenalna je lahko včasih pretirana, a jo v primeru košarkarske čudežne deklice, ki je kljub rosnim letom že dosegla neverjetne uspehe, težko izpustimo," dodaja Nielsen, ki se spominja prvih Nikinih korakov v kadetski kategoriji (na drugem kadetskem EP v karieri, ko je tekmovala s tri leta starejšimi košarkaricami, je v povprečju dosegala več kot 20 točk na tekmo) in njenih MVP naslovov.

Taki uspehi pri le 17 letih so plod posebnega talenta, ne le v fizičnem smislu, temveč tudi psihološki pripravljenosti.
Paul Nielsen
"Taki uspehi pri le 17 letih so plod posebnega talenta, ne le v fizičnem smislu, temveč tudi psihološki pripravljenosti, še posebej ko otroci izpuščajo mnoge običajne aktivnosti svojih sovrstnikov," pravi Nielsen. "Če želiš uspeti v košarki, se moraš odpovedati nekaterim stvarem, ki jih počnejo ostala dekleta in če dobro delaš, se ti bo vse obrnilo v tvojo korist. Biti moraš močan, trdo trenirati in biti boljši dan za dnem," je izjavila Baričeva, ki nikoli ne razmišlja o svojih letih oziroma o dejstvu, da je običajno vedno najmlajša v ekipi: "Osredotočam se le na svoje zmožnosti in talent, z glavo pa sem vedno tudi stoodstotno pri igri."
 
Niko imajo njene soigralke rade tudi izven igrišča: "Izven igrišča je zelo zabavna in čeprav je majhna, vse nadoknadi z glasnostjo. Zelo rada veliko govori, morda celo malo preveč, a to je za hiperaktivno najstnico povsem običajno. Na igrišču kaže res veliko talenta, zato nam ostane le, da jo gledamo in uživamo v njenih predstavah," je povedala reprezentantka Maja Erkič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.