Slovenka po dopinški kazni znova na tekmah

Foto: Stanko Gruden/STA Blaža Klemenčič olimpijske igre 2012 London
Slovenska kolesarka lahko znova nastopa.
Oglej si celoten članek

Slovenska gorska kolesarka Blaža Klemenčič, zdaj Pintarič, je septembra odslužila kazen zaradi dopinškega prekrška, prvič pa bo znova dirkala v nedeljo v Avstriji na mednarodni dirki prve kategorije Kamptal Klassik Trophy v Zöbingu.

Pintaričeva, ki se je vmes poročila s partnerjem in trenerjem Robertom Pintaričem, je namreč med prijavljenimi za start olimpijskega krosa v ženski elitni kategoriji. Dirkala bo za ekipo Pintatim.

Takrat Blaža Klemenčič, zdaj Blaža Pintarič, se je na seznamu dopinških kršiteljev znašla septembra leta 2015, ko je Mednarodna kolesarska zveza sporočila, da so v njenem vzorcu, ki so jih ga odvzeli 27. marca 2012, odkrili sledi eritropoetina. Uci ji je naložila dvoletno prepoved tekmovanj, izbrisala pa ji je vse rezultate med 27. marcem 2012 in 31. decembrom 2012.

Med prijavljenimi je kar nekaj Slovencev, v moški članski konkurenci tudi Rok Naglič, v zadnji sezoni najboljši Slovenec, in Gregor Krajnc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.