Šport
187 ogledov

Slovenka po dopinški kazni znova na tekmah

Blaža Klemenčič olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Slovenska kolesarka lahko znova nastopa.

Slovenska gorska kolesarka Blaža Klemenčič, zdaj Pintarič, je septembra odslužila kazen zaradi dopinškega prekrška, prvič pa bo znova dirkala v nedeljo v Avstriji na mednarodni dirki prve kategorije Kamptal Klassik Trophy v Zöbingu.

Pintaričeva, ki se je vmes poročila s partnerjem in trenerjem Robertom Pintaričem, je namreč med prijavljenimi za start olimpijskega krosa v ženski elitni kategoriji. Dirkala bo za ekipo Pintatim.

Takrat Blaža Klemenčič, zdaj Blaža Pintarič, se je na seznamu dopinških kršiteljev znašla septembra leta 2015, ko je Mednarodna kolesarska zveza sporočila, da so v njenem vzorcu, ki so jih ga odvzeli 27. marca 2012, odkrili sledi eritropoetina. Uci ji je naložila dvoletno prepoved tekmovanj, izbrisala pa ji je vse rezultate med 27. marcem 2012 in 31. decembrom 2012.

Med prijavljenimi je kar nekaj Slovencev, v moški članski konkurenci tudi Rok Naglič, v zadnji sezoni najboljši Slovenec, in Gregor Krajnc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.