Šport
14 ogledov

Klemenčičeva začasno suspendirana

Blaža Klemenčič olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Mednarodna kolesarska zveza Uci je objavila osvežen seznam začasno suspendiranih kolesarjev, na njem pa se je znašla gorska kolesarka Blaža Klemenčič.

Članico Habitat Mountainbiketeam sumijo jemanja prepovedanega sredstva eritropoetin, vzorec pa so ji odvzeli 27. marca 2012.

To pomeni, da Klemenčičeva do nadaljnjega ne sme nastopati, čeprav ima večkratna slovenska državna prvakinja v letošnji sezoni v načrtu še precej dirk. Leta 2012, ko so ji odvzeli vzorec, je Klemenčičeva dirkala za ekipo Felt X-Bionic.

"Zavezani smo, da povemo, da Klemenčičeva za čas testa 27. marca 2012 ni bila povezana z ekipo Habitat mountainbiketeam. Uci nas je obvestil, da je z 18. septembrom do konca obravnave suspendiral Klemenčičevo, do takrat ne sme nastopati doma in v tujini. Te dogodke jemljemo zelo resno, zato smo se odločili, da prekinemo pogodbo. Zaradi resnosti primera smo prekinili pogodbo tudi s trenerjem in partnerjem Klemenčičeve Robertom Pintaričem," je v izjavi za javnost na spletni strani zapisala ekipa Habitat. Pintarič, sicer tudi slovenski selektor, je lani in letos opravljal vlogo pomočnika vodje ekipe.

Svetovna protidopinška agencija Wada je vzorec iz leta 2012 vnovič pregledala 3. septembra, v času svetovnega prvenstva v Andori, z novejšimi in bolj natančnimi metodami, ki so razkrili eritropoetin v urinu.

Petintridesetletnica je lansko sezono svetovnega pokala v olimpijskem krosu končala najbolje v karieri, osvojila je tudi svojo prvo medaljo v tej disciplini na velikih tekmovanjih, ko je bila na evropskem prvenstvu druga. Letos je na EP osvojila bron.

Klemenčičeva je prva Slovenka z zmago v gorskokolesarskem svetovnem pokalu, leta 2005 je dobila dirko v nemškem St. Wendelu v maratonu, ki je takrat štel še za točke svetovnega pokala. Leta 2004 in 2005 je na EP in SP v maratonu osvojila srebro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.