Šport
8 ogledov

Slovenki dvoletna prepoved nastopanja

Blaža Klemenčič olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je sinoči objavila odločitev v primeru slovenske gorske kolesarke Blaže Klemenčič.

Po vnovičnem pregledu dopinškega vzorca, ki so ji ga odvzeli 27. marca 2012, so potrdili jemanje eritropoetina in jo kaznovali z dvoletno prepovedjo nastopanja.

Vsi rezultati Blaže Klemenčič med 27. marcem 2012 in 31. decembrom 2012 so izbrisani, medtem ko ostali ostanejo, še piše na spletni strani Ucija.

Uci je septembra lani objavil prepoved nastopanja za Klemenčičevo, od takrat pa dobitnica srebra in brona na evropskem prvenstvu 2014 in 2015 ni smela tekmovati.

"Kolesarska zveza Slovenije zagovarja ničelno toleranco do kakršnegakoli dopinga. Pa naj bo to Blaža ali kdo drug. Žal nam je, da se je to zgodilo. Spoštujemo vse organe in njihove odločitve. Trudimo se, da bi bilo tega čim manj. Sestali smo se s Slovensko antidoping organizacijo in se odločili za nadaljnje preventivne korake, to so protidopinške konference. Nadaljevali bomo s preventivo," je odločitev Ucija pokomentiral predsednik KZS Tomaž Grm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.