Slovenka prva skavtinja v zgodovini čikaških Bikov

Foto: Twitter vanja černivec
Ena najuspešnejših košarkarskih franšiz vseh časov je v svoje vrste pripeljala slovensko strokovnjakinjo.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska delavka Vanja Černivec, ki je bila od leta 2015 do 2020 zaposlena pri NBA Europe v Madridu, je po novem postala prva skavtinja v zgodovini severnoameriške košarkarske ekipe Chicago Bulls.

Kot so sporočili iz tabora bikov, bo Mariborčanka sodelovala z direktorjem za mednarodni skavting, Hrvatom Ivico Dukanom.

Streljaj od finala Dragić: "Rad te imam, Tyler!"

Nekdanja košarkarica in uslužbenka ministrstva za zunanje zadeve je študirala mednarodne odnose in kot velika ljubiteljica košarke že v mladih letih kot prostovoljka sodelovala pri organizaciji športnih dogodkov v Sloveniji, kmalu pa so njeno delo opazili tudi v ligi NBA.

Pri NBA Europe je bila zaposlena pet let v Londonu in Madridu, zdaj jo čakajo novi izzivi pri Chicago Bulls.

Bikom je v sredo uspelo v svoje vrste zvabiti eno največjih imen ameriške lige NBA, trenerja Billyja Donovana.

Legenda "Kar so naredili Dragiću, večina NBA zvezdnikov ne bi prenesla"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.