Slovenka se je dobro upirala eni najboljših igralk na svetu

Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek Foto: Epa Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek je morala v drugem krogu priznati premoč aktualni zmagovalki OP ZDA.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je končala posamične nastope na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. V drugem krogu letošnjega prvega turnirja za grand slam je bila od nje boljša četrtopostavljena Japonka Naomi Osaka. Lanska zmagovalka OP ZDA v New Yorku je po uri in sedmih minutah zmagala s 6:2 in 6:4.

Zidanškova, sicer 78. igralka sveta, je v uvodnem krogu po eni uri in 44 minutah izločila Avstralko Dario Gavrilovo s 7:5 in 6:3.

"Tamara je bila zares dobra tekmica. Z njo sem prvič igrala in vesela sem, da sem jo premagala," je po zmagi dejala 21-letna igralka iz dežele vzhajajočega sonca, ki se bo v naslednjem krogu pomerila s Su-Wei Hsieh iz Tajvana.

Japonka je v prvem nizu prevladovala in po 28 minutah slavila s 6:2. Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, Zidanškova je igrala sijajno in se borila za vsako žogo, po hudem boju pa nato morala priznati premoč veliko bolj uveljavljeni tekmici, ki v Melbournu odkrito naskakuje svojo drugo zmago na turnirjih za grand slam.

Zidanškova je na dvoboju dvakrat neubranljivo servirala in naredila dve dvojni napaki, njen začetni udarec pa je bil 64-odstoten. Na dvoboju je naredila 13 takoimenovanih "winnerjev" in 26 neizsiljenih napak.

"To je lepa spodbuda za naprej, videti, da lahko pariram takšni igralki. Daje mi veliko motivacije, da še naprej grizem, z željo, da bi prišla do tam, kjer je ona."

Tamara Zidanšek

Na veliko sceno je stopila tudi Katarina Srebotnik, v paru z Američanko Raquel Atawo je bila v prvem krogu ženskih dvojic boljša od ameriške naveze Amanda Anisimova-Danielle Collins s 6:1 in 6:3. Slovenko-ameriško kombinacijo v naslednjem krogu čaka obračun z rusko-avstralsko navezo Margarita Gasparijan-Daria Gavrilova.

V Melbournu je danes izpadla Dalila Jakupović. V paru z Rusinjo Irino Hromačevo je v prvem krogu ženskih dvojic morala priznati premoč kazahstanski navezi Zarina Dijas-Julija Putinceva, ki je slavila s 6:3 in 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.