Šport
158 ogledov

Slovenka se je dobro upirala eni najboljših igralk na svetu

Tamara Zidanšek
1/12
Epa
Tamara Zidanšek je morala v drugem krogu priznati premoč aktualni zmagovalki OP ZDA.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je končala posamične nastope na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. V drugem krogu letošnjega prvega turnirja za grand slam je bila od nje boljša četrtopostavljena Japonka Naomi Osaka. Lanska zmagovalka OP ZDA v New Yorku je po uri in sedmih minutah zmagala s 6:2 in 6:4.

Zidanškova, sicer 78. igralka sveta, je v uvodnem krogu po eni uri in 44 minutah izločila Avstralko Dario Gavrilovo s 7:5 in 6:3.

"Tamara je bila zares dobra tekmica. Z njo sem prvič igrala in vesela sem, da sem jo premagala," je po zmagi dejala 21-letna igralka iz dežele vzhajajočega sonca, ki se bo v naslednjem krogu pomerila s Su-Wei Hsieh iz Tajvana.

Japonka je v prvem nizu prevladovala in po 28 minutah slavila s 6:2. Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, Zidanškova je igrala sijajno in se borila za vsako žogo, po hudem boju pa nato morala priznati premoč veliko bolj uveljavljeni tekmici, ki v Melbournu odkrito naskakuje svojo drugo zmago na turnirjih za grand slam.

Zidanškova je na dvoboju dvakrat neubranljivo servirala in naredila dve dvojni napaki, njen začetni udarec pa je bil 64-odstoten. Na dvoboju je naredila 13 takoimenovanih "winnerjev" in 26 neizsiljenih napak.

"To je lepa spodbuda za naprej, videti, da lahko pariram takšni igralki. Daje mi veliko motivacije, da še naprej grizem, z željo, da bi prišla do tam, kjer je ona."

Tamara Zidanšek

Na veliko sceno je stopila tudi Katarina Srebotnik, v paru z Američanko Raquel Atawo je bila v prvem krogu ženskih dvojic boljša od ameriške naveze Amanda Anisimova-Danielle Collins s 6:1 in 6:3. Slovenko-ameriško kombinacijo v naslednjem krogu čaka obračun z rusko-avstralsko navezo Margarita Gasparijan-Daria Gavrilova.

V Melbournu je danes izpadla Dalila Jakupović. V paru z Rusinjo Irino Hromačevo je v prvem krogu ženskih dvojic morala priznati premoč kazahstanski navezi Zarina Dijas-Julija Putinceva, ki je slavila s 6:3 in 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.