Slovenka znova v polfinalu

Foto: FIS/Facebook Gloria Kotnik
Gloria Kotnik še enkrat tik za stopničkami.
Oglej si celoten članek

Deskarka Gloria Kotnik je tudi na drugem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v Banskem nadaljevala serijo odličnih rezultatov, ki jo je začela na Rogli. Drugič v karieri se je uvrstila v polfinale, še drugič v tem letu je zasedla četrto mesto, kar je tudi njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.

Velenjčanka je izgubila mali finale proti Nemki Selini Jörg, ki je bila zanjo usodna že v četrtfinalu prve tekme v Banskem, pred tem je bila od nje v polfinalu boljša Nemka Ramona Theresa Hofmeister. V osmini finala je Slovenka, sicer peta v kvalifikacijah, premagala Nemko Carolin Langenhorst, v četrtfinalu pa Avstrijko Sabine Schöffmann.

Na koncu je svojo četrto zmago v karieri vknjižila Avstrijka Julia Dujmovits, drugo mesto je zasedla Hofmeistrova, ki je v četrtfinalu vodilni v svetovnem pokalu Čehinji Ester Ledecka prizadejala prvi letošnji poraz na paralelnih veleslalomih.

Uspeh Kotnikove je z osmim mestom zaokrožil Rok Marguč, ki je tako prekinil črn niz slabih rezultatov, ki so mu že močno načenjali samozavest. Celjan je bil v kvalifikacijah 15., v osmini finala po odličnem spodnjem delu za desetinko sekunde ugnal avstrijskega šampiona Benjamina Karla, nato pa ga je zaustavil domačin Radoslav Jankov. Slednji je na koncu zasedel drugo mesto, v finalu ga je za svojo 17. zmago v karieri premagal Avstrijec Andreas Prommegger. Tretje mesto je zasedel vodilni v svetovnem pokalu Švicar Nevin Galmarini.

Preostala Slovenca sta obstala v kvalifikacijah. Jure Hafner je zasedel 24., Tim Mastnak pa 45. mesto. To je bila zadnja tekma pred olimpijskimi igrami v Pyeongchangu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.