Šport > Zimski športi
60 ogledov

Slovenka znova v polfinalu

Gloria Kotnik FIS/Facebook
Gloria Kotnik še enkrat tik za stopničkami.

Deskarka Gloria Kotnik je tudi na drugem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v Banskem nadaljevala serijo odličnih rezultatov, ki jo je začela na Rogli. Drugič v karieri se je uvrstila v polfinale, še drugič v tem letu je zasedla četrto mesto, kar je tudi njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.

Velenjčanka je izgubila mali finale proti Nemki Selini Jörg, ki je bila zanjo usodna že v četrtfinalu prve tekme v Banskem, pred tem je bila od nje v polfinalu boljša Nemka Ramona Theresa Hofmeister. V osmini finala je Slovenka, sicer peta v kvalifikacijah, premagala Nemko Carolin Langenhorst, v četrtfinalu pa Avstrijko Sabine Schöffmann.

Na koncu je svojo četrto zmago v karieri vknjižila Avstrijka Julia Dujmovits, drugo mesto je zasedla Hofmeistrova, ki je v četrtfinalu vodilni v svetovnem pokalu Čehinji Ester Ledecka prizadejala prvi letošnji poraz na paralelnih veleslalomih.

Uspeh Kotnikove je z osmim mestom zaokrožil Rok Marguč, ki je tako prekinil črn niz slabih rezultatov, ki so mu že močno načenjali samozavest. Celjan je bil v kvalifikacijah 15., v osmini finala po odličnem spodnjem delu za desetinko sekunde ugnal avstrijskega šampiona Benjamina Karla, nato pa ga je zaustavil domačin Radoslav Jankov. Slednji je na koncu zasedel drugo mesto, v finalu ga je za svojo 17. zmago v karieri premagal Avstrijec Andreas Prommegger. Tretje mesto je zasedel vodilni v svetovnem pokalu Švicar Nevin Galmarini.

Preostala Slovenca sta obstala v kvalifikacijah. Jure Hafner je zasedel 24., Tim Mastnak pa 45. mesto. To je bila zadnja tekma pred olimpijskimi igrami v Pyeongchangu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.