Šport > Zimski športi
298 ogledov

V polfinalu Marguč ugnal Koširja

Rok Marguč
Lep ekipni uspeh slovenskih deskarjev. Marguč na zmagovalnem odru, Košir tik pod njim.

Dober mesec pred olimpijskimi igrami sta se izkazala slovenska deskarja na snegu. V kvalifikacijah paralelnega veleslaloma v avstrijskem Lackenhofu je bil Žan Košir najboljši, njegov uspeh pa je s petim mestom dopolnil Rok Marguč. Oba sta se tako uvrstila v izločilne boje, v osmini finala in četrtfinalu pa sta bila nato boljša tudi od tekmecev.

Tako je sledil povsem slovenski polfinale, Marguč pa je bil za 31 stotink hitrejši od rojaka. Košir se je tako moral zadovoljiti z nastopom v malem finalu, Marguč pa je imel v finalu za nasprotnika Švicarja Nevina Galmarinija. Dobitnik srebra in brona na olimpijskih igrah v Sočiju je v boju za tretje mesto nato moral priznati premoč domačinu Alexandru Payerju. To je bil sicer šele Koširjev četrti nastop v zadnjih dveh sezonah zaradi velikih težav s hrbtom.

Sledil je še finale. Marguč je imel na polovici proge 22 stotink prednosti, a to ni zadoščalo, saj je Švicar le za stotinko prej prečkal ciljno črto, slovenski tekmovalec pa tako ostaja pri eni zmagi v svetovnem pokalu. To so sicer njegove osme stopničke v svetovnem pokalu.

Tim Mastnak je bil v kvalifikacijah 24., Jure Hafner 48., med najboljše pa se ni prebila niti Gloria Kotnik.

V ženski konkurenci je do nove zmage prišla Čehinja Ester Ledecká.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.